Bears-drama: verlies tegen Chiefs en Forte geblesseerd

Door

 

Het seizoen van de Chicago Bears lijkt in het zicht van de haven alsnog in duigen te vallen. Nadat twee weken geleden quarterback Jay Cutler een gebroken duim opliep – en wellicht de rest van het seizoen moet missen – was het zondag de beurt aan Matt Forte. De running back, bezig aan een sterk seizoen, werd al in het eerste kwart van het duel met de Kansas City Chiefs (die met 10-3 aan het langste eind trokken) door de helm van Derrick Johnson vol op de knie geraakt (zie foto en video).
 

 
De eerste geruchten wilden dat Forte zijn kniebanden zou hebben gescheurd. Op de persconferentie na afloop schetste Bears-coach Lovie Smith echter een iets rooskleuriger scenario. Smiths eerste indruk was dat er sprake is van niet meer dan een ‘gekneusde knie’. ,,We moeten maar duimen en hopen dat Matt niet te lang buitenspel zal staan”, aldus Smith. ,,Maar je tailback verliezen met een knieblesure is nooit leuk.”

[UPDATE De blessure van Matt Forte is een tweede graads verrekking van de MCL. Herstel zal twee tot zes weken vergen.]

De blessure van Forte was overigens niet het enige drama dat zich afspeelde op Soldier Field. De wedstrijd zelf was al niet om aan te gluren, waarbij de slecht spelende Bears talloze kansen op een touchdown onbenut lieten. Zo had de ploeg tot drie maal toe een first down binnen de seven yard line van de Chiefs.

Een zwakke offensive line (Hanie werd liefst zeven keer gesacked), een gemiste field goal van de doorgaans zo zekere Robbie Gould, een illegal formation penalty die een Marian Barber TD voorkwam, en een tweetal picks van Caleb Hanie (waarvan eentje de schuld van Roy Williams), zorgden er echter voor dat de thuisploeg aan de redzone-visites slechts drie punten overhielden.

Overigens verlieten ook de Chiefs Chicago niet zonder kleerscheuren. De pas aangetrokken quarterback Kyle Orton kreeg bij de start van het tweede kwart zijn kans, maar raakte al tijdens zijn eerste play geblesseerd (waarschijnlijk een vinger uit de kom, zie video). Zo kon het gebeuren dat Tyler Palko (17-30, 157 yards) op slag van rust zijn eerste TD kon bijschrijven.

De manier waarop dat gebeurde was echter typisch voor het spel van de Bears zondag: Brian Urlacher leek Palko’s Hail Mary eenvoudig te kunnen vangen, maar zag de bal vervolgens worden weggeslagen door safety Chris Conte. Dexter McCluster stond klaar om de bal op te vangen.

 

 

Foto: bloguin.com

 

Ook leuk om te lezen