BCS Championship Game nog lang niet bepaald

Door

De showdown tussen LSU en Alabama was het hoogtepunt van een prachtige college football weekend, maar toen het weekend eenmaal voorbij was sprak iedereen alleen nog maar over het afschuwelijke misbruikschandaal op Penn State. Dat is zonde, want het was een spannend sportweekend en dat verdient alsnog een terugblik. De nieuwe rankings zijn echter uit en die zullen we meteen koppelen aan uitslagen.

Het was achtervolger Oklahoma State die van 3 naar 2 springen en daarmee definitief meespelen om de nationale titel. Zij versloegen met 52-45 (14) Kansas State. Direct achter hen staat nu echter Alabama, die door hun krappe verlies tegen LSU dus slechts één plek inleveren. Minder gelukkig zijn ze daarom in Stanford, waar QB Andrew Luck nog altijd ongeslagen op weg is naar de Heismann Trophy en men had gehoopt dat zij ook een sprong zouden maken. De beste ploeg van Californië blijft echter op plek 4 staan.

Nummers 5 en 6 Boise State en Oklahoma wonnen hun duels ook, maar beiden niet heel erg overtuigend tegen UNLV en Texas A&M. Boise State stond met de rust pas 7 punten voor en wint uiteindelijk met 48-21 en Oklahoma stond pas 13-10 voor en kwam uiteindelijk wel nog 41-25. Beide teams zijn daarmee wel kanshebbers voor grote bowl games, maar lijken ondanks hun goede status – Boise State is zelfs nog ongeslagen – niet meer mee te doen voor de nationale titel.

Om de top 10 te completeren zien we dat in een onderlinge top 10 wedstrijd tussen Arkansas (foto) en South Carolina uiteindelijk Arkansas aan het langste eind heeft getrokken. Arkansas zakt echter alsnog één plek dankzij de sterke winst van de nieuwe nummer 7 Oregon op Washington. South Carolina valt terug tot plek 13.

Morgen bekijken we de belangrijkste wedstrijden  die zich buiten de top 10 afspeelden, voordat we diezelfde avond alweer aftrappen voor het eerste duel van weekend 11 van dit verrassende seizoen.

Ook leuk om te lezen