Baylor raast voorbij Oklahoma, Minnesota ruim langs Iowa

Door

Baylor v Oklahoma

De Big 12 ontmoeting tussen de #12 Baylor Bears en de #15 Oklahoma Sooners eindigde in een pak slaag voor Oklahoma, uitgedeeld door de bezoekers. Dankzij running backs Corey Coleman, Shock Linwood en Devin Chafin liepen de Bears na een moeizaam eerste kwart uit naar een 48-14 overwinning.

Backfield power

De kracht bij de Bears schuilde dit keer niet alleen bij quarterback Bryce Petty, die overigens een prima wedstrijd speelde, maar in het backfield. Na een kwartier lang tegen een achterstand aan te hebben gekeken, kwam de aanval van de Bears op stoom. Petty (387 yards, 1 touchdown) brak de ban met een 33-yard touchdown pass op Corey Coleman. Coleman, in eerste instantie running back, was de leading receiver bij de Bears met 224 yards, 1 touchdown en een rushing touchdown. Daarna ging het hard in Norman, want de Bears zouden daarna nog 38 unanswered points te scoren.

Oklahoma breakdown

Na een degelijk eerste kwart van Oklahoma met daarin twee touchdown, zakte de thuisploeg helemaal in elkaar. Quarterback Trevor Knight had het vizier niet meer op scherp staan en eindigde de wedstrijd door een ernstige blessure voortijdig, met 12 complete passes uit 27 pogingen, twee touchdowns en een interception.

Naast het belabberde spel van Knight, kreeg ook de defense van Oklahoma een pak slaag. Het zorgde al met al voor flink wat onrust langs de lijn bij Oklahoma, getuige deze reactie van Julian Wilson richting coaches Bob en Mike Stoops

Dankzij de zege is Baylor nog altijd niet verslagen in de titelstrijd die gaande is in de Big 12 en een strijd om de play-offs. Terwijl TCU en Kansas State elkaar later op de avond nog naar de kroon steken, maakte Baylor de verliespartij tegen West-Virginia van enkele weken terug weer goed. Wetende dat het de tiebreaker heeft over TCU en Kansas State op de laatste speeldag thuis ontvangt, maken ze zich in Waco nog niet heel veel zorgen.

Minnesota maakt gehakt van Iowa Iowa v Minnesota

Met de Floyd of Rosedale-trofee als inzet en een kans om mee te strijden in de Big Ten titelrace, maakte de Minnesota Golden Gophers indruk tegen de Iowa Hawkeyes. De Gophers wonnen ruim, met 51-14 van de divisiegenoot. De Iowa Hawkeyes hadden geen schijn van kans tegen een ontketend Minnesota, dat dankzij de overwinning op 7-2 (4-1) komt.

Bij de Gophers zorgde de tandem tussen quarterback Mitch Leidner en tight end Maxx Williams voor de meeste punten. Williams scoorde maar liefst drie touchdowns voor Minnesota. Onderstaande catch toont aan hoe goed hij in de wedstrijd zat.

Reden genoeg voor headcoach Jerry kill om even goed uit zijn dak te gaan.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen