Baseball is back!

Door

Cespedes

We hebben er lang op moeten wachten, maar het is eindelijk weer zover: baseball is back! SportAmerika zet de leukste en belangrijkste zaken op een rijtje van de eerste wedstrijden tijdens Spring Training.

Yoenis Cespedes is goed begonnen bij de Detroit Tigers. De outfielder sloeg in zijn tweede slagbeurt meteen een grand slam homerun. Mede dankzij de homerun van Cespedes wonnen de Tigers gisteren met 15-2 van de Baltimore Orioles.

Naast de outfielder speelde ook Ian Kinsler erg goed. Hij noteerde een three-run homerun.

Leading off
Madison Bumgarner is niet echt goed begonnen aan de voorbereiding. De World Series-MVP gooide gisteren 1 2/3 inning tegen de Oakland Athletics en kreeg daarin vier earned runs tegen. De Athletics wonnen uiteindelijk met 9-4.

Ook werper Tim Lincecum kwam in actie. The Freak gooide één inning en kreeg daarin een earned run tegen. Daarnaast had hij twee strikeouts.

Korte stop Marcus Semien sloeg twee homeruns voor de A’s en eindigde de wedstrijd met vier RBI.

Three strikes
– De Pittsburgh Pirates en de Toronto Blue Jays zorgden voor een waar spektakel. De Pirates wonnen gisteravond uiteindelijk met 8-7 mede dankzij een three-run homerun van Pedro Alvarez. Ook de Koreaanse rookie Jung Ho Kang sloeg een bal het veld uit. Het was zijn eerste major league homer.

De startende werper van de Blue Jays, Aaron Sanchez, speelde geen gelukkige wedstrijd. In 1 1/3 inning kreeg hij vijf runs (twee earned) tegen.

Russell Martin speelde zijn eerste wedstrijd voor de Blue Jays. Toevallig was het direct tegen zijn oude ploeg. De catcher, die in november een vijfjarig contract ter waarde van 82 miljoen dollar tekende, ging 1-uit-3.

– Even leken de Philadelphia Phillies gisteren de New York Yankees te verslaan. De ploeg ging met een 5-1 voorsprong de laatste inning in. Maar nadat de Yankees 5-2 hadden gemaakt, sloeg Aaron Judge een game-tying three-run homerun. 5-5 zou uiteindelijk ook de einduitslag worden.

De eerste honkman van de Phillies, Ryan Howard, noteerde twee honkslagen. Bij de Yankees ging zowel Jacoby Ellsbury als Gardner 0-uit-3.

– De Cincinnati Reds hadden gisteravond geen kind aan de Cleveland Indians. De Reds boekten een gemakkelijke 10-0 overwinning.

Cincinnati sloeg zes (!) doubles in de wedstrijd. Daarnaast was het opvallend, dat tien verschillende spelers een RBI noteerden.

Going Dutch
* Didi Gregorius kwam niet in actie voor de Yankees;
* Jonathan Schoop ging 0-uit-3 met één strikeout;
* Xander Bogaerts noteerde geen honkslagen in twee slagbeurten.

Overige uitslagen
Northeastern University – Boston Red Sox 1-2
Boston College – Boston Red Sox 0-1
Miami Florida – Miami Marlins 1-7
Sun Devils – Arizona Diamondbacks 0-4

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen