Bartolo Colon: strike, strike en nog eens strike

Door

 

Het getal 38 voerde de boventoon afgelopen woensdag in de wedstrijd tussen de Oakland Athletics en de Los Angeles Angels. De 38-jarige pitcher Bartolo Colon gooide op een gegeven moment in de wedstrijd 38 strikes achter elkaar. Bizar, gezien de slagkracht van de Halos. De A’s versloegen de Angels met 6-0 dankzij acht scoreless innings  en vijf strikeouts van de ervaren Colon.

Torii Hunter nam na afloop zijn pet af voor de A’s pitcher. “Zijn bal is sick, ik bedoel, de bal beweegt ongeveer 30 inches”, aldus de 36-jarige rechtsvelder die nul uit drie ging tegen Colon met een strikeout. De Athletics bezitten nu een 6-7 record, een stuk beter dan de 4-8 record van de Angels. Colon heeft vroeg in het seizoen drie starts gewonnen met een 2.63 ERA en 0.80 WHIP.

Yoenis Cespedes

De 26-jarige Cubaanse sensatie blijft in dit prille seizoen vriend en vijand verbazen. De rookie sloeg een three-run homer tegen de Angels en leidt het team nu met 12 RBI’s in zijn eerste twaalf wedstrijden. Meer weten over Cespedes? Onze MLB-redacteur @tweakjur vertelt je er alles over in het nieuwe magazine.

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen