Baron Davis: ‘Sterling schold me dagelijks uit’

Door

Los Angeles Clippers v Dallas Mavericks

De NBA Play-offs zijn in volle gang en leveren dit jaar opnieuw een boel spektakel op. Toch gaat het in de NBA al een hele tijd over Donald Sterling. De eigenaar van de LA Clippers liet zich wederom van zijn slechtste kant zien maar lijkt nu echt een paar stappen te ver gegaan met zijn racistische uitspraken. Ex-Clipper Baron Davis en NBA Commissioner Adam Silver reageerden op hun eigen manier.

Baron Davis, B-Diddy of Boom Dizzle voor de vrienden, speelde 183 wedstrijden voor de Clippers van 2008 tot 2011. Ondanks zijn nog relatief jonge leeftijd (29) op het moment van zijn aankomen in LA, zakte het niveau van de point guard aanzienlijk vergeleken met zijn periode bij de Golden State Warriors. In een interview op Grantland liet hij weten dat Donald Sterling daar voor een groot deel tussen zat.

“Onderzoek brengt raad”

Ondertussen liet ook NBA Commissioner Adam Silver zijn licht schijnen op de zoek. Hij haalde vooral aan dat de NBA tijd zal steken in een onderzoek en de gepaste maatregelen zal nemen indien uit dat onderzoek blijft dat Sterling over de schreef is gegaan. Silver ging ook dieper in op vragen rond onder andere de krachten die de NBA heeft om Sterling te straffen, de gevoelens van de spelers en waarom er in het verleden nooit iets gedaan is tegen de uitspattingen van de Clippers-eigenaar.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen