Barkley: ‘LeBron heeft geen agressieve persoonlijkheid’

Door

,,Ik heb het al eerder gezegd. LeBron James is gewoon een heel aardige gast.” Deze opmerking van analist Charles Barkley lijkt vleiend, maar is kritisch en cynisch bedoeld. Volgens de voormalige NBA-ster mist de king zonder ring ballen; hij is en blijft te passief.

Barkley deed deze uitspraak woensdag na de in overtime verloren partij tegen de Golden State Warriors, waarin James onzichtbaar was in money time. Geen enkel schot vuurde de forward af in het vierde kwart. Met zijn status kan dat niet. Hetzelfde patroon was een avond later waarneembaar in de nederlaag (eveneens in OT) tegen de Clippers.

In een eerder stadium liet de ex- Sun zich al kritisch uit over de tweevoudig MVP. Als het er echt op aankomt, dan geeft KingJames niet thuis, vindt Barkley. ‘Ik denk dat uitstelgedrag gewoon in zijn persoonlijkheid zit. Hij heeft geen agressieve persoonlijkheid naar mijn mening.”

Tot aan de duels met de Warriors en Clippers liet LeBron zich gelden voor de Miami Heat. Hij scoorde er lustig op los met een gemiddeld van net iets boven de 30 punten, reboundde goed en pakte de nodige assists. Maar sinds de terugkeer van Dwayne Wade, die door een voetblessure drie wedstrijden miste, is de nummer 6 weer mister nice guy.

,,Hij scoorde vorige week 30 punten per wedstrijd, had monster games toen Dwayne geblesseerd toe moest kijken en toen Dwayne terugkwam deed hij meteen een stap terug. Ik zeg tegen de mensen dat LeBron James een geweldige speler is. Maar ik denk dat hij gewoon een van die aardige jongens is. ‘Nu is Dwayne terug, dus ik ga het aan hem overdragen.’ Dat is wat het moet zijn om geen schot meer te nemen”, was het duidelijke commentaar van Sir Charles op de Amerikaanse radio.

De speler in kwestie gaf na het verlies tegen Golden State zelf aan dat het zijn taak was om het spel te verdelen en de mensen met het schot te vinden.

Foto: media.philly.com/

Ook leuk om te lezen