Barber wil na vier jaar weer de NFL in

Door

Moeten we met z’n allen voor het eerst gaan hopen op een lockout? Tiki Barber, 35 jaar oud inmiddels en intussen vier jaar met football-pensioen, heeft de NFL namelijk gevraagd te mogen terugkeren. Als speler, inderdaad.

De reden van een op handen zijnde rentree lijkt duidelijk. De voormalige running back van de New York Giants zit in geldnood en heeft moeite met het ophoesten van zijn alimentatie.

Na zijn footballcarriere ging Barber als verslaggever aan de slag bij NBC. Dat ging niet onverdienstelijk, totdat hij aanpapte met een stagiere. Gevolg: zijn huwelijk van elf jaar liep op de klippen (met een tweeling onderweg), terwijl zijn contract bij de omroep niet werd verlengd.

Tiki Barber was nog maar nauwelijks over zijn hoogtepunt heen, toen hij in 2006 besloot te stoppen met hollen en beuken voor de Giants. Zijn 10.499 running yards staan in New York nog altijd in de recordboeken. In zijn slotjaar was hij nog goed voor een indrukwekkende 1.662 yards.

De Giants hebben overigens altijd nog de rechten op Barber. De club heeft echter laten weten geen behoefte aan hem te hebben: zodra de nieuwe CBA een feit is, is de back vrij om te gaan.

,,We wensen Tiki het allerbeste, en zodra we weer toch handelen mogen overgaan, zullen we hem van onze reserve/gepensioneerden-lijst afhalen,” aldus Giants-woordvoerder Pat Hanlon.

Volgens Barber’s zaakwaarnemer Mark Lepselter hebben al verschillende clubs interesse getoond.

Foto: img.ibtimes.com

Ook leuk om te lezen