Balentien gearresteerd vanwege huiselijk geweld

Door

Netherlands v Cuba - World Baseball Classic Second Round Pool 1De Nederlandse honkballer Wladimir Balentien is het afgelopen weekend opgepakt in Miami. De slugger, die in het verleden in de MLB uitkwam voor de Seattle Mariners en Cincinnati Reds en momenteel furore maakt in de Japanse honkbalcompetitie, zou zich schuldig hebben gemaakt aan huiselijk geweld ten opzichte van zijn vrouw Karla Balentien, met wie hij in scheiding ligt.

Volgens het politierapport weigerde Karla haar man afgelopen zondag binnen te laten en beantwoordde zij ook zijn telefoontjes niet. Hierop besloot de Balentien om zich via een raam toegang te verschaffen tot het huis. Eenmaal binnen greep de honkballer zijn vrouw bij haar arm toen zij naar boven probeerde te vluchten. Karla wist toch aan haar man te ontsnappen en rende naar de slaapkamer, waar ook hun dochtertje zich bevond. Balentien volgde haar hiernaartoe en draaide de deur achter hem op slot.

Een getuige had echter de politie gebeld en eenmaal aangekomen bij de woning maakten zij een einde aan deze benarde situatie. Balentien werd gearresteerd en meegenomen naar het bureau. Hij kan nu een gevangenisstraf tegemoet zien wegens het opsluiten en mishandelen van zijn vrouw.

Homerunrecord

De 29-jarige Balentien haalde het afgelopen jaar nog om een hele andere reden de krantenkoppen toen hij het stokoude Japanse record voor meeste homeruns in één seizoen verbrak. De Nederlander sloeg uiteindelijk zestig homeruns in 130 wedstrijden en hiermee verpulverde hij het record van de Japanse legende Sadaharu Oh van 55 homeruns uit 1964 (een aantal dat later nog geëvenaard zou worden door Tuffy Rhodes (2001) en Alex Cabrera (2002)). Vanwege deze prestatie riep Nippon Professional Baseball Balentien later ook nog uit tot Central League MVP in Japan.

Bogaerts beste talent onder korte stops

Een andere Nederlander kwam gisteren een stuk positiever in het nieuws. Xander Bogaerts, de infielder van Boston Red Sox, is door MLB.com uitgeroepen tot het grootste talent op de korte stop-positie. Hij liet hiermee Javier Baez van de Chicago Cubs en Carlos Correa van de Houston Astros achter zich.

De twintigjarige Bogaerts debuteerde in augustus 2013 in de hoofdmacht van de Red Sox en is daarmee de jongste veldspeler van de club in de afgelopen 41 jaar. Hij is officieel een korte stop, maar liet tijdens de succesvolle play-off-run van de BoSox zien dat hij ook uitstekend op het derde honk uit de voeten kan. Volgens MLB.com heeft de Nederlander alles in zich om een grote ster te worden. Zo is hij in staat om voor een goed gemiddelde te slaan, beschikt hij over de nodige power en staat hij ook verdedigend zijn mannetje.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen