‘Bad boy’ Pryor komt in aanmerking voor NFL

Door

De NFL verklaart dat voormalig Ohio State quarterback Terrelle Pryor in aamerking komt voor de supplementel draft maar geven aan dat hij de eerste 5 wedstrijden van 2011 niet zou mogen spelen als hij een contract tekent.

Dit na aanleiding van de schorsing die hij kreeg omdat hij de regels van de NCAA ondermijnde. Hij verkocht onder meer gesigneerde merchandising om zo geld bij te verdienen en dat is in strijd met de regels van de NCAA.

De league geeft aan dat Pryor werd genoemd in een memo die naar 32 teams werd gestuurd. De supplementel draft van 2011 zal plaatsvinden op 22 augustus en biedt collegespelers met een besmet randje de kans om toch nog door te breken in de NFL.

Ondanks dat Pryor pas in de zesde week van het seizoen mag deelnemen aan de trainingen van zijn nieuwe team, mag hij wel gebruik maken van de trainingsfaciliteiten en deelnemen aan de vergaderingen e.d.

,,Pryor heeft beslissingen genomen die de integriteit van de regels van de NFL ondermijnen. Die beslissingen zorgden ervoor dat hij niet in staat was om samen te werken met de NCAA en het inhuren van een manager, wat in strijd is met de regels van de NCAA. Hierdoor heeft Ohio State hem weerhouden van het spelen van college football,” aldus een woordvoerder van de NFL.

Pryor, die gedurende zijn high school werd gezien als een van de beste quarterbacks van het gehele land, leverde drie indrukwekkende jaren af tijdens zijn tijd bij de Buckeyes.

Hij evenaarde het schoolrecord met 57 touchdown passes en het aantal rushing yards, 2,164.

In zijn eerste seizoen bij Ohio State leidde hij als freshman zijn team naar een 8-1 record en kreeg daarna de titel ‘Big Ten Freshman of the Year’. Een jaar leidde hij zijn school naar de titel in de ‘Big Ten’ om vervolgens ook de ‘Rose Bowl’ binnen te halen door Oregon met 26-17 te verslaan. Pryor werd in die wedstrijd verkozen tot MVP.

In zijn derde en laatste jaar was hij op zijn best. Hij gooide 2,772 yards en was goed voor 27 touchdown passes en slechts 11 interceptions. Daarnaast leidde hij de Buckeyes naar een overwinning in de ‘Sugar Bowl’ door Arkansas met 31-26 te verslaan.

Zie hier een reactie van de manager van Pryor, Drew Rosenhaus, op het besluit dat zijn speler deel mag nemen aan de supplementel draft.

Foto: sportsbully.com

Ook leuk om te lezen