Back-to-back one-hitters voor R.A. Dickey

Door

New York Mets knuckleballer R.A. Dickey gooide afgelopen nacht zijn tweede one-hitter in twee starts. Waren de Tampa Bay Rays afgelopen woensdag nog het slachtoffer, ditmaal waren het de Baltimore Orioles, die slechts één honkslag wisten te slaan. Dickey’s eerste one-hitter werd een beetje ondergesneeuwd door de perfect game van Matt Cain, die hij ook woensdag gooide.

Dickey is de derde werper die ooit back-to-back one-hitters gooide. Sam McDowell (1966) en Dave Stieb (1988) gingen hem voor.

Knuckler
Robert Alan Dickey is momenteel de enige knuckleballer in de Major Leagues, nadat Tim Wakefield afgelopen winter afzwaaide bij de Boston Red Sox. Niet alleen is het knap dat een knuckleballer het tot de Majors schopt, maar ook de totale controle die hij lijkt te hebben is fenomenaal. Knuckleballers staan bekend nogal ‘hit-or-miss’ te zijn. De ene dag hebben ze het en de andere dag krijgen ze zes runs in een inning tegen.

Maar bij Dickey ligt alles anders. Hij heeft een Majors leading ERA van 2.00, WHIP van .899, elf wins èn 108 strikeouts. Oftewel: Dickey zou vandaag de Cy Young prijs winnen. Nu is het nog lang niet zover, maar misschien zit een start bij de All-Star Game in Kansas City er wel voor hem in.


Magazine
Volgende week komt de nieuwste editie van SportAmerika The Magazine uit en daarin is uitgebreid aandacht voor Dickey.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen