Avalanche veel te sterk voor Senators

Door

De Colorado Avalanche zijn na een zeer teleurstellend vorig seizoen deze jaargang uitstekend bezig. Nadat het eerste duel nog met 3-0 verloren ging tegen de Detroit Red Wings, werden de volgende drie wedstrijden gewonnen en daarmee staat de ploeg van coach Joe Sacco bovenaan in de Northwest Division. De Ottawa Senators waren afgelopen donderdag het jongste slachtoffer van de ploeg uit Denver.

De Senators begonnen in eigen huis nochtans voortvarend, want na ruim vier minuten opende Milan Michalek tijdens een power play-situatie de score met alweer zijn derde goal van het seizoen. Hierna was het echter eigenlijk alweer gedaan met de thuisploeg en was het vooral Colorado wat de klok sloeg.

Nog voordat de eerste periode was afgelopen, was de achterstand van de Avalanche alweer omgebogen in een voorsprong. In de achtste minuut maakte Milan Hejduk namelijk gelijk en ruim een minuut later schoot het grote talent Gabriel Landeskog, de tweede pick uit de draft van 2011, zijn tweede doelpunt van het seizoen binnen.

De Senators, die overigens in hun Heritage-shirtjes speelden om het feit te vieren dat zij dit jaar aan hun twintigste seizoen in de NHL bezig zijn, konden hier in het vervolg bitter weinig tegenoverstellen. Dit bleek ook wel uit de schotverhoudingen; over de gehele wedstrijd gezien schoten de Canadezen namelijk slechts zestien keer op goal, terwijl de Avalanche het vijandelijke doel negenendertig keer onder vuur namen.

Toch bleef de wedstrijd qua score lang spannend, maar dat hadden de Avalanche vooral aan zichzelf te danken. Zo schoten zij in de tweede periode maar liefst twintig keer op goal (tegen vier keer door de Senators), maar wisten zij slechts één keer te scoren in de persoon van Joakim Lindstrom.

In het derde bedrijf nam de ploeg uit Colorado eindelijk afstand van de opponent. Via goals van Matt Duchene, Daniel Winnik, David Jones en andermaal Lindstrom liepen de Avalanche uiteindelijk toch nog uit naar een monsterzege van 1-7.

Deze ruime nederlaag zal voor pijn hebben gedaan bij Senators-goalie Craig Anderson. Hij werd in februari van dit jaar namelijk door Colorado naar Ottawa getrade en moest nu dus zeven keer vissen tegen zijn oude ploeg. „We speelden niet op ons best vandaag,” aldus de goalie met een gevoel voor understatement. „In het ijshockey draait het vooral om momentum en als je dat verliest, is het lastig weer terug te krijgen. Vandaag is dat dus overduidelijk ook niet gelukt.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Ottawa Senators en de Colorado Avalanche:


Foto: nhl.com

Ook leuk om te lezen