Athletics winnen na achttien innings en sweepen de Yankees

Door

New York Yankees v Oakland Athletics

De Oakland Athletics wonnen hun elfde thuiswedstrijd op rij door met 3-2 van de Yankees te winnen. De Yankees leken goed op weg toen Robinson Cano met een homerun voor een 2-0 voorsprong zorgde. Daar zou het echter bij blijven voor de Bronx Bombers, de A’s kwamen in de derde inning terug en uiteindelijk zou pas in de achttiende inning de verlossende RBI komen van Nate Freiman. Het had echter ook al eerder afgelopen kunnen zijn, maar Vernon Wells en Chris Stewart voorkwamen in de vijftiende inning een punt van de A’s:


Drie innings later zou dan alsnog de beslissing komen, Rivera werd op de heuvel gezet om de boel te redden maar Nate Freiman maakte er met een single een einde aan:

Leading Off

In Queens vond er een waar pitchersduel plaats tussen Adam Wainwright (10-3, 2.18) en Matt Harvey (5-1, 2.04). De St. Louis Cardinals zouden een nipte overwinning pakken (2-1) waardoor Wainwright de eerste pitcher is die tien overwinningen heeft. Matt Harvey heeft zijn eerste verlies van het seizoen te pakken ondanks het feit dat hij wederom heel goed gooide. Ondertussen lijken de New York Mets drukker bezig met andere dingen:

 

David Wright staat momenteel tweede achter Pablo Sandoval van de San Francisco Giants met een achterstand van 200.000 stemmen terwijl Cougar Life vorig jaar Wright nog verkoos tot meest begeerde honkbalspeler. De Mets besloten uiteindelijk toch af te zien van deze nieuwe reclamecampagne.

Three Strikes

  • Het was een waar slagveld in Colorado waar de Rockies met 4-3 verloren van de Washington Nationals. In de eerste inning raakte Carlos Gonzalez al geblesseerd aan zijn enkel, Gonzalez was aan het wachten voor de dugout en werd geraakt door een afgeslagen pitch. In de derde inning werd Dexter Fowler geraakt door een pitch van Ross Detwiler en moest hierdoor de wedstrijd verlaten. Zowel Fowler als Gonzalez zullen echter naar verluidt snel terug kunnen komen, voor Troy Tulowitzki was er echter minder goed nieuws. Hij brak in de achtste inning een rib en is wel voor onbepaalde tijd uitgeschakeld.
  • De Royals blijven maar winnen. Kansas City won in Tampa Bay met 10-1 van de Rays en wonnen zo hun achtste wedstrijd uit negen wedstrijden. Rays pitcher Jeremy Hellickson (4-3, 5.67) leek alles onder controle te hebben totdat de Royals in de zesde inning maar liefst acht punten scoorden waardoor ze uiteindelijk met 10-1 wonnen. Daarnaast was er van de kant van Kansas City wederom een goede prestaties op de heuvel, ditmaal van Ervin Santana (5-5, 2.74). De Royals hebben in hun laatste twaalf wedstrijden slechts drie punten of minder tegen gekregen per wedstrijd en dat is voor het eerst in de geschiedenis van de club.
  • Het was gisteren precies een jaar geleden sinds Giants pitcher Matt Cain (5-3, 4.70) de 22ste perfect game in de geschiedenis van de MLB had gegooid. Tegen de Pirates gooide hij geen perfect game maar gooide hij wel goed: in 6.2 innings gaf hij geen punten op. Aan de andere kant was er de rentree van Charlie Morton (0-1, 3.60), vorig jaar onderging de Pirates pitcher een Tommy John operatie. Morton gaf vier punten op in vijf innings en was er mede voor verantwoordelijk dat de Giants makkelijk zouden winnen: 10-0 was de eindstand.

 

Seventh Inning Stretch

De Athletics waren niet de enige die in extra innings met een walkoff wonnen, Chris Davis deed het in Baltimore voor de Orioles en bezorgde zijn team zo een 5-4 overwinning op de Boston Red Sox. Ditmaal niet met een gigantische homerun, maar met een blooper in de dertiende inning.

De Cubs hadden iets langer nodig, na veertien innings en een 5-5 stand op het bord was het Julio Borbon die voor het winnende punt zorgde tegen de Cincinnati Reds. Misschien werd Reds pitcher Jonathan Broxton wel afgeleid door de wave die achter Borbon plaats vond?

Umpire zijn, het blijft lastig, zo bewijst CB Bucknor, al kan hij er tenminste wel om lachen:

Going Dutch

Er kwamen gisteren twee Nederlanders in actie. Jurickson Profar verloor met zijn Rangers met 1-3 van de Toronto Blue Jays en kwam in drie pogingen niet tot een honkslag. Roger Bernadina won met zijn Nationals van de Rockies (5-4), Bernardina had een dubbel in de achtste inning toen hij als pinch-hitter erin kwam. Hij eindigde met één uit twee en één run.

Score Sheet

St. Louis Cardinals (43-23) @ New York Mets, 2-1
Cincinnati Reds (40-27) @ Chicago Cubs, 5-6 na veertien innings
Washington Nationals (33-32) @ Colorado Rockies (35-32), 5-4
New York Yankees (37-29) @ Oakland Athletics (41-27), 2-3 na achttien innings
Boston Red Sox (41-27) @ Baltimore Orioles (38-29), 4-5 na dertien innings
San Francisco Giants (34-31) @ Pittsburgh Pirates (39-27), 10-0
Kansas City Royals (31-33) @ Tampa Bay Rays (35-31), 10-1
Toronto Blue Jays (29-36) @ Texas Rangers (38-28), 3-1
Philadelphia Phillies (32-35) @ Minnesota Twins (29-34), 3-2

Ook leuk om te lezen