Astros verrassen Rangers bij debuut in American League

Door

Texas Rangers v Houston AstrosDe Houston Astros hebben de eerste wedstrijd van het nieuwe MLB-seizoen gewonnen van de Texas Rangers. De Astros, die dit jaar voor het eerst in de American League West uitkomen en daardoor ook in dezelfde divisie spelen als de Rangers, trokken de wedstrijd tijdens Opening Night overtuigend naar zich toe: 8-2.

Of de score een accurate weergave is van de krachtverhoudingen tussen beide rivalen moet nog blijken, maar de eerste klap in de strijd tussen Houston en Texas is in elk geval voor de Astros. Die mogen daar met name startend werper Bud Norris en reliever Erik Bedard voor bedanken. Norris stond in 5.2 geworpen innings 3 runs toe, waarna Bedard volgende met 3.1 ijzersterke innings: de Rangers sloegen met Bedard op de heuvel slechts één honkslag.

Beslissende klap Ankiel
De bats van de Astros deden het ondertussen heel wat beter. Center fielder Justin Maxwell opende in de vierde inning de score door met een triple Brett Wallace en Carlos Pena binnen te slaan. Een inning later zorgde een fout van Nelson Cruz in het rechtsveld voor nog twee punten voor de thuisspelende ploeg. Texas deed vervolgens wel iets terug, maar in de bottom van de zesde inning volgde de knock-out: met twee man op de honken jaagde pinch-hitter Rink Ankiel de bal over de muur in het rechtsveld voor een 3-run homerun. Op dat moment stond voor Texas reliever Derek Lowe al te werpen, maar de meeste runs kwamen op naam van starend werper Matt Harrison. Houstons derde honkman Matt Dominguez bepaalde later de eindstand op 8-2 door Justin Maxwell binnen te slaan, nadat die voor de tweede keer een triple had geslagen.

Dinsdag: Darvisch – Harrell
Texas en Houston hervatten de Lone Star Series dinsdag, en ook dan is Minute Maid Park in Houston het strijdtoneel. De Rangers hopen dan, met Yu Darvish op de heuvel, de onderlinge score weer gelijk te trekken. Darvish wierp afgelopen seizoen een keer tegen Houston en won die wedstrijd met 6-2. Voor de Astros krijgt Lucas Harrell de bal. Harrell werd vorig jaar uitgeroepen tot de pitcher van het jaar van de Astros.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen