Artest nu officieel Metta World Peace

Door

Afgelopen vrijdag werd het dan officieel. Lakers forward Ron Artest heet voortaan Metta World Peace.

Metta betekent liefde en vriendschap. De basketballer hoopt dat zijn naam voor inspiratie zal zorgen bij hem en bij andere mensen. ,,De mensen in de straten van L.A. kunnen vaak wel wat inspiratie en hoop gebruiken,” aldus de forward.

World Peace is zijn achternaam geworden. Artests commentaar was: ,,Nu kan iedereen een shirt kopen waar ‘World Peace’ achterop zal staan.”

Eigenlijk zou de hoorzitting eerder deze maand al plaatsvinden, maar deze werd uitgesteld doordat de basketballer een parkeerboete nog niet had betaald.
Woordvoerder van Artest Courtney Barnes geeft aan dat Artest geen weet had van de boete. ,,Zodra we hoorden dat er nog een boete openstond hebben we het uitgezocht en is er betaald.”

De 8-jarige dochter van Artest, Diamond, denkt er nu over om haar achternaam ook te veranderen in World Peace.

Ook zou Artest graag een nieuw rugnummer krijgen volgend seizoen, maar de regels van de NBA zijn zo dat er niet ieder seizoen een ander nummer gedragen mag worden door een speler. Een speler mag, mits op tijd doorgegeven, van nummer wisselen maar moet dan 5 jaar dat nummer behouden. Tenzij een speler van club wisselt.

Artest begon bij de Lakers met nummer 37 maar veranderde dat al in nummer 15. Mochten er toch redenen genoeg zijn om een speler van rugnummer te laten wisselen, moet er ook wat geld op tafel komen.

Foto:

Ook leuk om te lezen