Artest geschorst na flagrant foul tegen Mavericks

Door

De problemen lijken alleen maar erger te worden voor de Los Angeles Lakers. Naast de 2-0 achterstand in de serie tegen de Dallas Mavericks werd donderdagavond ook bekend gemaakt dat forward Ron Artest voor een duel is geschorst.

De reden voor deze schorsing was de overtreding die Artest in game 2 maakte tegen de Mavericks. Met nog slechts 24.4 seconden op de klok, liet de Lakers forward zijn hand in het gezicht van de passerende Jose Juan Barea staan.

Dankzij dit contact kreeg Artest zijn tweede technische fout en werd hierdoor van het veld verwijderd.

De overtreding werd een dag later beoordeeld als een flagrant foul 2, vanwege het feit dat Artest opzettelijk op zoek was gegaan om Barea op deze manier te stoppen. Door de schorsing zullen de Lakers het zonder hun forward moeten doen in game 3, vrijdagavond in Dallas.

,,Ik heb geen zin om hierop te reageren,” stelde Artest donderdagavond nadat hij het nieuws hoorde. ,,Ik houd me alweer bezig met de toekomst en wil gewoon lekker basketballen.”

Barea wilde daarentegen wel reageren op de schorsing. ,,Ik denk dat één wedstrijd schorsing prima is. De NBA oordeelde dat zij deze overtreding te ver vonden gaan, zeker omdat het een overtreding betrof die werd gemaakt nadat er al gefloten was. Ze maken hiermee een punt en ik denk dat dat de juiste manier is.”

Matt Barnes zal hoogstwaarschijnlijk de positie overnemen van Artest, waardoor Lamar Odom nog steeds vanaf de bank zal starten.

Zie hier het incident waardoor Artest een wedstrijd schorsing kreeg.

Foto: a.espncdn.com

Ook leuk om te lezen