Arizona strikt wederom groot talent

Door

Allonzo-Trier

De University of Arizona heeft met het aantrekken van Allonzo Trier wederom een grote slag geslagen. Het 18-jarige toptalent koos na vele gesprekken uiteindelijk voor het team van coach Sean Miller.

Er waren veel universiteiten in de race om de diensten van Trier. Grote universiteiten als Connecticut, Kansas, Louisville en Wichita State werden uiteindelijk teleurgesteld.Vanaf het seizoen 2015/2016 zal Trier uitkomen voor de Arizona Wildcats. Dit seizoen zal hij nog uitkomen in het high school basketball.

Allonzo Trier zal zich bij Arizona gaan focussen op de shooting guard positie. In high school maakte Trier gemiddeld 30 punten per wedstrijd. Bij de Wildcats zijn ze verheugd door de komst van Trier, die dankzij zijn goede relatie met coach Sean Miller koos voor Arizona. Volgens Trier was Arizona  het meest concreet en voelde hij zich gelijk thuis bij de Wildcats.

De verwachting is dat Trier in het seizoen 2015/2016 de vervanger wordt van Stanley Johnson. Mogelijk vertrekt Johnson na één seizoen naar de NBA en zal Trier hem moeten doen vergeten. Het afgelopen seizoen waren de Wildcats al één van de beste teams in het college basketball. Zij zagen aan het einde van het seizoen Aaron Gordon en Nick Johnson vertrekken naar de NBA. Het fantastische seizoen van de Wildcats smaakt naar meer, en men wil dan ook in de toekomst meedoen om de prijzen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen