Arizona Diamondbacks winnen strijd om Yasmany Tomas

Door

Cuba v Netherlands - World Baseball Classic Second Round Pool 1

Yasmany Tomas, het nieuwste fenomeen uit Cuba, heeft zijn keuze gemaakt. Hij tekent bij de Arizona Diamondbacks een zesjarig contract ter waarde van 68,5 miljoen dollar. Hiermee gaat Tomas net iets meer verdienen dan White Sox-speler José Abreu, terwijl hij iets minder krijgt dan Rusney Castillo, die vorig seizoen een zevenjarig contract ter waarde van 72,5 miljoen dollar tekende bij de Boston Red Sox.

De verwachtingen voor Tomas, die 24 jaar oud is, zijn hooggespannen. Veel experts vergelijken de outfielder in aanvallend opzicht met José Abreu, die vorig jaar grote indruk maakte bij de Chicago White Sox. Tijdens de afgelopen World Baseball Classic sloeg hij voor Cuba .375 met twee homeruns en vijf RBI’s.

Het is enigszins opvallend dat de Arizona Diamondbacks de strijd hebben gewonnen. De laatste week werden vooral de Atlanta Braves en de San Diego Padres als grote favorieten genoemd. Dat de Diamondbacks Tomas goed kunnen gebruiken is echter een understatement. Vorig seizoen was Arizona de slechtste ploeg in het honkbal en na het aantrekken van Tampa Bay Rays-werper Jeremy Hellickson is dit de tweede aanwinst van de nieuwe GM, Dave Stewart.

In het outfield zal Tomas samen met Cody Ross, Mark Trumbo en Ender Inciarte de strijd aan moeten gaan om een plek in de basis. De geruchten dat Arizona echter af wil van Mark Trumbo worden steeds hardnekkiger. Dit zou komen omdat Trumbo, net als Tomas, verdedigend weinig toevoegt waardoor de ploeg liever niet met beide heren tegelijk wil gaan spelen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen