Antonio Gates ook geschorst, Mariota nog steeds zonder contract

Door

Green Bay Packers v San Diego Chargers

Ondanks dat het komkommertijd is in de NFL regent het momenteel wel schorsingen. Nadat gisteren Rolando McClain en Sheldon Richardson een schorsing aan hun broek kregen, is ook Antonio Gates de klos. De ervaren tight end van de San Diego Chargers is betrapt op doping en zal ook de eerste vier wedstrijden van het seizoen niet in actie mogen komen.

Het is een groot gemis voor de Chargers, aangezien hij vorig jaar een uitstekend seizoen beleefde. In het licht van deze schorsing zal die prestatie nu echter wel anders bekeken worden, aangezien de verwachting was dat Gates met zijn 34 jaar op zijn retour was. Gates zelf verwijt de schorsing aan een middel dat hij in het offseason gebruikte om zijn herstel te bevorderen en waarvan hij niet wist dat het op de verboden lijst stond.

Mariota tekent contract voorlopig niet
Vrijwel iedereen heeft ondertussen een contract ondertekend, maar Marcus Mariota en de Tennessee Titans zijn er nog altijd over uit. Het geschil: Mariota wil dat al zijn geld ‘guaranteed’ is terwijl de Titans juist eisen dat hij accepteert dat hij niet al zijn geld krijgt wanneer hij binnen vier jaar het team verlaat vanwege blessures en/of slechte prestaties.

Het is vooral vanuit het oogpunt van de Titans apart dat zij moeilijk doen over hun potentiële franchise quarterback. Eerder gingen er geruchten dat de Titans moeilijk deden over het feit dat Mariota in zijn vrije tijd graag surft. Dit lijkt nu echter niet het probleem te zijn. Vooralsnog hoeft het feit dat Mariota geen contract heeft geen onoverkomelijk struikelblok te zijn, maar het is voor zowel Mariota als de Titans te hopen dat ze er uitkomen voordat de officiële trainingskampen beginnen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen