Anthony Bennett, de #1 pick van de 2013 NBA Draft

Door

2013 NBA DraftNiet Nerlens Noel, Alex Len, Victor Oladipo of Otto Porter Jr. mocht als eerste de Cleveland Cavaliers cap over het hoofd zetten, maar de Canadees Anthony Bennett gaat komend seizoen aan de zijde van Kyrie Irving spelen. De twintigjarige, bonkige power forward heeft wat weg van Zach Randolph, maar heeft meer snelheid te bieden.

De keuze van de Cavs is enigszins verrassend omdat ze met Tristan Thompson al een jonge power forward hebben. Thompson speelde afgelopen seizoen ook regelmatig als center bij afwezigheid van de geblesseerde Anderson Varejao. Bennett is een goede driepuntschutter, die ook op de small forward positie kan spelen. Afgelopen seizoen bij UNLV raakte hij 37 procent van zijn driepunters.

Twijfel
Hoewel je Bennett dus kunt bestempelen als een veelzijdige speler, zit daar ook meteen het risico. Voor een power forward is hij wat klein (2,03 meter) en voor een small forward is hij misschien niet skillful genoeg. In zijn eerste (en laatste) collegejaar scoorde hij gemiddeld zestien punten tegen een scoringspercentage van 53 procent en greep hij acht rebounds.

Dunker
Zien we Bennett volgend jaar een keer op een poster? Zeer waarschijnlijk wel, en dan niet als lijdend voorwerp. Met zijn 109 kilo gaat hij makkelijk omhoog en spectaculair dunken is hem niet vreemd. Het zijn ook vooral dat soort filmpjes die je aantreft wanneer je zijn naam intypt op YouTube.


Geblesseerd
Voor Draft Night gingen er geruchten dat de Cavaliers druk bezig waren om de number one pick te verpatsen aan andere teams, mede omdat de huidige draftclass op het oog niet bol staat van de toptalenten. Na de draft hebben de Cavs gezegd dat ze niet van plan zijn om Bennett te traden.

We moeten nog wel even wachten op de eerste wedstrijd van de nr. 1 pick in een Cavs-shirt. Op het moment is Bennett namelijk nog herstellende van een schouderoperatie. Hierdoor is hij niet beschikbaar is voor NBA Summer League en zal hij waarschijnlijk pas in het pre-season zijn eerste wedstrijden spelen voor Cleveland. 

Ook leuk om te lezen