Angels sweepen A’s en houden hoop op AL wildcard

Door

De Los Angeles Angels zijn nog steeds in de race om een playoff plek. Vannacht wonnen ze met 7-1 van de Oakland Atlethics, hierdoor was de sweep een feit.  In de serie scoorden de Halos 21 runs en kregen ze er maar vijf tegen.  De Angels staan nu nog maar 2,5 games achter de American League wildcard en spelen de komende zeven wedstrijden thuis tegen hun directe concurrenten, de Detroit Tigers en de A’s.

Halos Heat

Dan Haren was weer goed als vanouds. In zes innings kreeg hij maar drie honkslagen tegen en wierp zeven strikeouts. In de laatste drie innings gooide de Angels bullpen de deur op slot met nog eens zes strikeouts.  “Deze hadden we hard nodig,” zei de Angels pitcher. “We wisten van te voren dat we deze drie wedstrijden moesten pakken, onze wil om te winnen is nu anders dan de rest van het seizoen”. Dankzij de slagkracht van Torrii Hunter en Howard Kendrick was er geen vuiltje aan de lucht. De beide hitters waren samen goed voor vier honkslagen en vijf RBI’s. Sinds juni heeft de Halos offense het beste AVG, OBP, SLG en scoren ze de meeste runs in de MLB.

Knockout

De overwinning van de Angels werd een beetje overschaduwd door een angstig moment in het begin van de vierde inning. De Atlethics starter Brandon McCarthy werd geraakt door een harde linedrive comebacker van Erick Aybar. McCarthy werd vlak boven zijn rechter oor geraakt en hij klapte naar de grond. Omdat hij zichtbaar aangeslagen en in de war was werd de A’s starter meteen gewisseld, gelukkig kon hij wel zelf van het veld aflopen.

Foto: Getty Images
 

Ook leuk om te lezen