Angels raken op stoom

Door

Tegenvallend seizoen

Ondanks alle versterkingen voorafgaand aan dit seizoen (Albert Pujols, CJ Wilson) en vlak voor de trade deadline (Zach Greinke) en de aanwezigheid van een van de grootste kanshebbers om dit jaar MVP in de American League te worden (Mike Trout) kennen de Los Angeles Angels een moeizaam seizoen. Waar van te voren een strijd om de divisietitel werd verwacht, moet de ploeg van Mike Scioscia zich nu richten op een van de twee wild cards.

De strijd om deze wild cards is op dit moment erg hevig in de American League. Naast de Angels zijn er namelijk nog vier andere teams in de race om via de achterdeur een plek in de playoffs af te dwingen. De Angels stonden de afgelopen week in twee series tegenover directe concurrenten en deden hier zeer goede zaken.

Sweeps

Zo moest de ploeg uit LA het eerst opnemen tegen de Oakland Athletics, de divisiegenoot die verrassend genoeg de tweede plek in de AL West bezet. In deze series waren de A’s echter kansloos en via een sweep brachten de Halos de achterstand terug tot twee-en-een-halve wedstrijd.

Vervolgens mochten de Angels het thuis opnemen tegen een andere concurrent in de wild card race, de Detroit Tigers, die met de Chicago White Sox ook nog een verhitte strijd voeren om de divisietitel in de AL Central. Nadat de eerste twee wedstrijden al in het voordeel van de ploeg uit Californië werden beslecht, volgde gisteren het derde en laatste duel.

De thuisploeg begon hierin voortvarend, want net als een dag eerder opende Trout de wedstrijd met leadoff homerun. Alberto Callaspo volgde in de tweede inning met een two-run homer en deze voorsprong was genoeg voor starter Greinke. De Tigers kwamen nog wel terug tot 3-2, maar verder liet de bullpen het niet komen.

Eind goed, al goed?

Door deze zege hebben de Angels nu hun laatste zes wedstrijden en elf van hun laatste twaalf gewonnen. Door deze reeks staat de ploeg op slechts één wedstrijd van een wild card af, waardoor ze een succesvol einde aan dit moeizame seizoen weer helemaal in eigen hand hebben.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen