Angels kruipen dichterbij A’s na overwinning op Rays

Door

Los Angeles Angels of Anaheim v Tampa Bay

De Oakland Athletics voelen de hete adem in de nek van de Los Angeles Angels die zondag, dankzij een 7-5 overwinning op de Tampa Bay Rays, de A’s op één wedstrijd zijn genaderd voor de koppositie in de AL West.

Mike Trout bracht twee honklopers over de thuisplaat voor de Halos en startende werper Jered Weaver gaf slechts twee runs op over zes innings, ondanks een onderbreking van negentien minuten vanwege stroomuitval.

De Angels sloegen direct toe in de eerste inning door vijf runs te scoren op het gooien van Jake Odorizzi. De slagploeg van de Angels was zo hot, dat Odorizzi pas na 20 minuten de eerste out maakte van de wedstrijd.

Leading-Off
In de NL Central is het net zo spannend als in de AL West. De St. Louis Cardinals verkleinden de voorsprong van de Milwaukee Brewers tot één wedstrijd door de Brew Crew in een rechtstreeks duel met 3-2 te verslaan. De Cardinals scoorden drie runs in de zevende inning nadat startende werper Matt Garza het veld moest verlaten met een blessure. John Lackey, overgekomen van de Boston Red Sox, gooide sterk in zijn debuut en gaf in zeven innings twee runs op met vier strikeouts.

Three Strikes
* Brett Gardner groeit dit jaar uit tot een homerun hitter. De snelle outfielder van de New York Yankees, die meer triples (39) dan homers (38) heeft in zijn carrière, had een groot aandeel in de 8-7 comeback overwinning op de Boston Red Sox met drie honkslagen en homerun nummer vijftien van het seizoen.

* Walk-off Sunday! De San Diego Padres klopten de Atlanta Braves met 4-3 na tien innings, de Arizona Diamondbacks hadden eveneens tien innings nodig om afstand te nemen van de Pittsburgh Pirates (3-2) en de Cleveland Indians versloegen de Texas Rangers met 4-3 na twaalf innings door een homerun van Michael Brantley.

* Stephen Strasburg gooide tien strikeout over zeven shutout innings en de Washington Nationals vergrootte de voorsprong in de NL East op de Atlanta Braves dankzij een 4-0 overwinning op de Philadelphia Phillies.

Seventh Inning Stretch
De Minnesota Twins sloegen in de negende inning drie homeruns op een rij en de Chicago White Sox werden in eigen huis met 16-3 vernederd.

Awwwwww.

De mannen van ESPN Sunday Night Baseball deden verslag van het duel tussen de Red Sox en de Yankees op een speciale plek. The Green Monster.

Going Dutch
* Andrelton Simmons kwam als verdediger in het veld, maar niet aan slag.

* Geen honkslagen in vier slagbeurten voor Xander Bogaerts.

Overige wedstrijden
Colorado Rockies @ Detroit Tigers 0-4
San Francisco Giants @ New York Mets 9-0
Cincinnati Reds @ Miami Marlins 7-3
Seattle Mariners @ Baltimore Orioles 0-1
Toronto Blue Jays @ Houston Astros 1-6
Kansas City Royals @ Oakland Athletics 4-2
Chicago Cubs @ Los Angeles Dodgers 7-3

Standings
Naamloos

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen