Andrew Miller bezorgt slagmannen nachtmerries

Door

CD24-DxVIAIXWFF

Hij heeft slechts twee pitches, maar met zijn fastball en slider bezorgt hij slagmannen in de Major League nachtmerries. Tegenstanders slaan slechts 3-uit-37 (.081) tegen Andrew Miller, de 29-jarige ‘nieuwe’ closer van de New York Yankees.

Miller verzamelde al acht saves in tien wedstrijden en is de eerste speler ooit in de rijke historie van de Bronx Bombers met acht saves in de eerste 20 wedstrijden. Een record dat zelfs niet gehaald werd door de legendarische Mariano Rivera.

Miller & Betances
Officieel heeft Yankees-manager Joe Girardi nog geen vaste closer aangewezen, maar het moge duidelijk zijn dat de linkshandige Miller de rol van David Robertson (vertrokken naar de White Sox) als slot op de deur heeft overgenomen.

De jonge Dellin Betances, slechts één run tegen in 12 1/3 innings, draaft voornamelijk op als set-up man van Miller in de achtste inning.

Miller doet daar nog een schepje bovenop en kreeg nog geen enkele run tegen in 11 1/3 innings. De voormalig pitcher van o.a. de Boston Red Sox en de Baltimore Orioles gooide al 20 strikeouts en moet met een 0.6 WAR voor relievers alleen Aroldis Chapman van de Cincinnati Reds voor zich dulden.

Mede dankzij Miller, Betances en de sterke pitching staff staan de Yankees op de eerste plaats in de AL East-divisie met een 13-9 record.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen