Andrew Bynum hoopt op terugkeer bij LA Lakers

Door

Denver Nuggets v Los Angeles Lakers - Game Seven : Nieuwsfoto's

Andrew Bynum werkt keihard aan zijn gezondheid en hoopt op terugkeer bij oude liefde. Dat maakte de basketballer kenbaar aan een fotograaf van TMZ. Hij wil graag terugkeren bij de LA Lakers. Bij die club had Bynum van 2005 tot 2012 wel succes en was hij jarenlang een talentvolle speler. Bij de Lakers hoopt Bynum zijn carrière uit het slop te halen, en weer wedstrijden te spelen. Tegenover TMZ zegt Bynum dat hij nog steeds warme gevoelens heeft voor zijn oude club:

De toekomst voor Bynum
Deze zomer zal Bynum dus weer op zoek gaan naar een nieuwe club. De door blessures-geplaagde Bynum stond de afgelopen maanden kortstondig onder contract bij de Indiana Pacers. Zijn periode bij de Pacers werd geen succes, de 26-jarige center kwam slechts twee wedstrijden in actie.

Afgelopen seizoen kreeg Bynum voorafgaand aan de play-offs last van pijntjes en zwellingen in zijn rechter knie. Hierdoor kon hij een streep zetten door de play-offs. Op 7 mei maakten de Pacers kenbaar dat ze niet verder gingen met Bynum, waardoor hij weer free-agent is. Dit is voor Bynum zijn derde avontuur wat mislukt nadat eerdere avonturen bij de Cleveland Cavaliers en Philadelphia 76ers ook geen succes werden.

Twijfels over blessuregevoeligheid
Nu Andrew  Bynum weer Free-agent is, komt het geruchtencircuit weer op gang. Welke club durft het nog aan met de blessure-gevoelige Bynum? De 26-jarige center wordt al jarenlang geteisterd door chronische knie problemen, en het is nog maar de vraag of Bynum ooit zijn oude Lakers niveau kan halen. Maar belangrijker is de vraag of Bynum ooit nog blessure-vrij kan spelen in de NBA. De afgelopen drie seizoenen speelde Bynum slechts 26 wedstrijden in de NBA. Dit waren er 24 voor Cleveland en slechts 2 voor Indiana. In het seizoen 2012-2013 tekende Bynum bij de 76ers maar kwam door blessureleed nooit in actie voor Philadelphia.

In de wandelgangen gaat ook het gerucht dat de New York Knicks een poging willen wagen om Bynum te contracteren. In het verleden werkten Phil Jackson en Bynum samen bij de Lakers en een hernieuwde samenwerking behoort tot de mogelijkheden. De Knicks willen ook aankomende zomer vernieuwen en zouden een fitte Bynum maar al te graag verwelkomen. De aankomende periode zullen de Knicks dus nauwlettend de situatie van Bynum in de gaten houden.

Deze zomermaanden zal Bynum keihard werken om eindelijk weer eens echt goed fit te worden. Hopelijk kan de center deze vervelende periode achter zich laten, en eindelijk zijn belofte inlossen. Misschien kan Bynum tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen NBA teams ervan overtuigen dat hij blessure-vrij kan blijven. Maar Bynum zal er eerst alles aan doen om binnenkort terug te keren op het oude nest, bij de LA Lakers.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen