Andrelton Simmons verruilt Atlanta voor Anaheim

Door

Atlanta Braves v Los Angeles Dodgers - Game Four

De meeste MLB-volgers hebben het nieuws naar alle waarschijnlijk vanochtend al tot zich genomen: Andrelton Simmons, de Nederlandse korte stop van de Atlanta Braves, is op weg naar de American League om zich te voegen bij de Los Angeles Angels. De Braves ruilen Simmons naar de Angels voor Erick Aybar en twee getalenteerde werpers die luisteren naar de namen Sean Newcomb en Chris Ellis.

De transfer van Simmons betekent dat er wederom een Nederlandse infielder zich zal melden in de American League, waar ook Xander Bogaerts (Red Sox), Jonathan Schoop (Orioles) en Didi Gregorius (Yankees) actief zijn.

Braves’ strategie
Hoewel de geruchten deze week al eerder op gang kwamen over een mogelijke trade, is het nog steeds verrassend dat Atlanta besluit om afscheid te nemen van één van de beste korte stoppen in de MLB. Hoewel Simmons aanvallend zijn beperkingen heeft, staat er defensief geen maat op het spel van de 26-jarige Nederlander wiens beste jaren nog voor hem liggen. Toch waren er allicht binnen de Braves’ organisatie leidinggevenden die het gevoel hadden dat Simmons misschien toch niet de juiste speler was om de franchise omheen te bouwen.

Atlanta rekent nu op een rebuilding project waarbij de twee jonge werpers die vanuit Anaheim overkomen (Newcomb & Ellis) in de toekomst een grote rol kunnen vervullen. Erick Aybar (32) is slechts een tijdelijke vervanger met een duur, aflopend contract die na volgend seizoen waarschijnlijk de deur uit zal lopen.

Angels gaan voor defense
Ondertussen is Anaheim een mogelijke ster rijker. Hoewel Mike Trout de absolute leider is met Albert Pujols aan zijn zijde, hadden de Angels het gevoel dat zij deze kans om zich te versterken in het infield niet konden laten liggen. En met name met mannen als Trout achter hem, staat de defensie van de Angels hiermee als een huis.

De vraag is alleen of Simmons aanvallend vooruitgang kan boeken. Iets wat hem de afgelopen drie jaar niet is gelukt. Vorig seizoen ging weliswaar het slaggemiddelde iets omhoog, maar gingen de HR en RBI wel omlaag.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen