Andray Blatche: ‘Iedereen moet z’n mond houden’

Door

Slechts één wedstrijd was ervoor nodig bij de Washington Wizards en de eerste rel van het seizoen was geboren.  Veroorzaker van het verbale opstootje  is Andray Blatche die zijn frustraties maandag na de 90-84 nederlaag  tegen New Jersey Nets de vrije loop gaf en verklaarde dat hij niet goed gebruikt werd op de vloer.

Na afloop van het duel ging de forward los in de kleedkamer. Dat hebben Amerikaanse media opgepikt. Daarover werd bericht. Blatche kon in die berichtgeving rekenen op een paar ferme tikken en dat beviel hem nog minder. Actie kent reactie en dat verleidde  de 25-jarige dinsdag tot de volgende tweet: ,,Iedereen moet z’n mond houden. Ik heb mijn coach en mijn ploeggenoten niet uitgescholden. Ik speelde slecht. Ik was beter bruikbaar in de post dan dat ik steeds jump shots moest maken.”

En zo luidde zijn uitleg in 140 tekens – in het Engels uiteraard. Zoals gebruikelijk hadden de journalisten het allemaal verkeerd opgepikt en het erger gemaakt dan het is. Het feit dat de Wizards een voorsprong van 21 punten verprutsten zou ook wel iets te maken hebben met zijn uitlatingen.

Kern van zijn betoog was dat de Wizards hem veel meer in de paint hadden moeten zoeken in plaats van hem steeds te dwingen van verder te moeten schieten. ,,Ik ben daar het meest effectief. Dat zeg ik al sinds het trainingskamp. Dit werkt niet zo voor mij”, zei Blatche, die maandag tot 11 punten en 10 rebounds kwam in dik 38 minuten.

John Wall haalde na het duel al zijn schouders op toen hem gevraagd werd te reageren op Blatche’s opmerking. ,,Tijdens de training krijgt hij ook pick and pops. Het gaat erom welke play gemaakt wordt. Daar moet de bal dan ook heen. Het is mijn taak om iedereen in positie te krijgen en de bal af te geven aan diegene die hem moet hebben.”

Coach Flip Saunders had dinsdag een onderhoud met z’n forward en het probleem zou over moeten zijn. ,,Dat hij in de post bruikbaar wil zijn, klinkt als muziek in mijn oren, maar hij moet ook begrijpen dat hij niet hoeft te schieten als hij op 17 feet staat”, was het subtiele commentaar.

Foto: Wikimedia Commons

Ook leuk om te lezen