Anaheim Ducks verslaan houder Stanley Cup

Door

Anaheim Ducks v Chicago Blackhawks

De Anaheim Ducks hebben in Chicago de Blackhawks verslagen. De Ducks wonnen na de shootout van de winnaar van de laatste Stanley Cup. De uitslag in de topper was uiteindelijk 2-3.

Het was voor de Ducks de derde achtereenvolgende keer dat een wedstrijd na een shootout beslist werd. De vorige twee shootouts werden verloren, nu kon Anaheim-goalie Jonas Hiller uitgroeien tot held. Conference-leider Chicago verloor hiermee zijn derde wedstrijd op rij.

In de eerste periode kwam Anaheim op 0-1. Corey Perry maakte de goal. Het was zijn zeventiende van het seizoen en daarmee staat hij derde op de topscorerslijst. Amper een minuut later kwam Chicago alweer terug in de wedstrijd. Ben Smith was de doelpuntenmaker.

Hetzelfde scoreverloop deed zich voor in de tweede periode. Ook toen wist Anaheim als eerste te scoren. De Ducks deden dat via Ryan Getzlaf, die zijn vijftiende goal van het seizoen maakte. Kris Versteeg bracht Chicago daarna weer op gelijke hoogte. Beide goals vielen op de powerplay.

Omdat er in de derde periode niet werd gescoord, moest de shootout de wedstrijd beslissen. De Ducks zorgden daarin dat het extra punt mee ging naar Anaheim. Beelden van de shootout:

Ondanks deze nederlaag blijft Chicago wel koploper in de Western Conference. De Anaheim Ducks staan derde. Ze hebben een gelijk aantal punten als San Jose Sharks, maar speelden twee wedstrijden meer.

Andere uitslagen van ploegen uit de Western Conference:
Colorado Avalanche – Calgary Flames 3-2
Phoenix Coyotes – Vancouver Canucks 2-3 (OT)
San Jose Sharks – Carolina Hurricanes 3-5
Minnesota Wild – Columbus Blue Jackets 0-4

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen