American Pharoah wint de Triple Crown

Door

ScreenHunter_1078 Jun. 07 16.21

De Triple Crown of Thoroughbred Racing is voor het eerst in 38 jaar gewonnen door de driejarige colt American Pharoah in Belmont, New York. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1978 toen Affirmed zowel de Kentucky Derby, de Preakness en de Belmont Stakes won.

In een race waar American Pharoah de grote favoriet was leek hij slecht te starten, maar tegen het einde van het eerste rechte stuk had hij de leiding. Die leiding zou hij nooit meer uit handen geven. Hij liep de baan zelfs in 2:26, de snelste tijd sinds 2001. Bekijk hieronder de volle race.

Sinds 1978 waren er dertien paarden die zowel de Kentucky Derby en de Preakness wonnen, maar de Belmont Stakes niet konden winnen om de Triple Crown af te ronden. Trainer Bob Baffert was er driemaal dichtbij met Silver Charm in 1997, Real Quiet in 1998 en War Emblem in 2002. Hij heeft na achttien jaar eindelijk zijn doel bereikt.

De vraag is of American Pharoah na deze overwinning ooit nog zal racen. Het droombeeld van veel fans zou zijn dat hij deel zou nemen aan de Breeder’s Cup. In die race zou hij het opnemen tegen de beste paarden van Europa en zou hij een legendarische status kunnen krijgen. De kans lijkt echter groter dat hij met pensioen mag en dat hij zijn eigenaar veel geld op mag leveren als stud.

Ook leuk om te lezen