Alles wat je moet weten over de NBA Finals

Door

nba finals

Het geluid van een bal die door het net valt, van piepende schoenen op het parket en van het gescheld van coaches langs de lijn. We hebben het bijna een week lang moeten missen. Vanavond is echter het moment daar. Voor minimaal vier en maximaal zeven wedstrijden ligt de focus nog één keer volledig op de NBA. In de Finals nemen de Golden State Warriors van MVP Stephen Curry het op tegen de Cleveland Cavaliers van LeBron James. De afgelopen week publiceerde SportAmerika diverse analyses, voorbeschouwingen en opinies. Een overzicht.

Buckets: NBA Finals
In de bijna 50 minuten (!) durende Buckets is Francisco Elson te gast, die de Finals natuurlijk zelf ervaren heeft. Ook Michiel Jonkman zit weer aan tafel en via Skype geeft coach Hakim Salem met behulp van animaties aan waar de zwakte van beide ploegen zich bevindt. Lees meer.

NBA Analyse: Waarom Golden State de Finals wint
De Golden State Warriors van MVP Stephen Curry nemen het op tegen de Cleveland Cavaliers van LeBron James. Een droomfinale. Maar wie wint? In deze analyse worden de kansen van de Warriors gewikt en gewogen. Lees meer.

Inside Look: Waarom Cleveland de NBA Finals wint
Het afgelopen seizoen was er één zoals je kan verwachten van een team dat voor het eerst samenspeelt: wisselvallig. Het is daarom ook dat veel analisten twijfelen of de Cavs het écht zullen kunnen tegen de Golden State Warriors. Daarom een analyse van de vorm van de Cavaliers van dit moment en wat dit betekent voor hun kansen tegen de Warriors. Lees meer.

NBA Analyse: Stephen Curry vs. LeBron James
Uiteindelijk zal tijdens de Finals maar worden gekeken naar één (onderling) duel, namelijk dat tussen Stephen Curry en LeBron James, ondanks dat de twee totaal verschillende spelers zijn. Er zijn eigenlijk maar twee dingen die overeenkomen. Ze zijn in hetzelfde ziekenhuis geboren en ze zijn allebei van onschatbare waarde voor hun team. Lees meer.

Road to the NBA Finals: Cavaliers en Warriors
De waarheid gebied te zeggen dat Cleveland en Golden State uiteindelijk betrekkelijk eenvoudig de NBA Finals hebben bereikt, al kwamen ze onderweg wat tegenslag tegen. Een terugblik op hun weg naar de Finals. Lees meer.

NBA Finals X-Factors: Harrison Barnes
Wie de supersterren zijn, dat weet iedereen wel. Maar wie is geen ster, en kan toch het verschil gaan maken? Zoals: Harrison Barnes van de Golden State Warriors. Lees meer.

NBA 5-on-5: FINALS!
Vijf (!) NBA-redacteuren bespreken vijf (!) stellingen die alles met de Finals te maken hebben. Lees meer.

POLL: Wie wint de NBA Finals?
Als lezer kon je zelf stemmen voor de Cleveland Cavaliers of Golden State Warriors en in hoeveel wedstrijden de Finals afgelopen zal zijn. Bekijk hier de resultaten.

NBA Finals X-Factors: J.R. Smith
Met de gemankeerde groep spelers van Cleveland zouden de Chicago Bulls een heel lastige klus worden, de Atlanta Hawks bijna onmogelijk. Niets bleek minder waar. De Bulls stribbelden nog even tegen, maar de Hawks waren geen moment een bedreiging. Natuurlijk is LeBron James daar voor een groot deel verantwoordelijk voor. Maar ook de b-artiesten droegen hun steentje meer dan bij. Opvallendste bijdrage komt vrijwel elke wedstrijd van J.R. Smith. Lees meer.

Sport Amerika TV: “Steph Curry is niet af te stoppen”
Johan Brinkel en Ewout Versloot gaven hun (niet zo) bescheiden mening over de kansen van Golden State en Cleveland op de titel. Lees meer.

Programma:
Game 1 in Oakland: Golden State – Cleveland
donderdag 4 juni (18u lokale tijd, vrijdag 3u Nederlandse tijd)

Game 2 in Oakland: Golden State – Cleveland
zondag 7 juni (17u lokale tijd, maandag 2u Nederlandse tijd)

Game 3 in Cleveland: Cleveland – Golden State
dinsdag 9 juni (21u lokale tijd, woensdag 3u Nederlandse tijd)

Game 4 in Cleveland: Cleveland – Golden State
donderdag 11 juni (21u lokale tijd, vrijdag 3u Nederlandse tijd)

Game 5 (eventueel) in Oakland: Golden State – Cleveland
zondag 14 juni (17u lokale tijd, maandag 2u Nederlandse tijd)

Game 6 (eventueel) in Cleveland: Cleveland – Golden State
dinsdag 16 juni (20u lokale tijd, woensdag 2u Nederlandse tijd)

Game 7 (eventueel) in Oakland: Golden State – Cleveland
vrijdag 19 juni (18u lokale tijd, maandag 3u Nederlandse tijd)

Foto: Twitter

1 Reactie
  1. mitchell busby 5 jaar ago

    Heerlijk werk gedaan!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen