Allen takes his talents to South Beach

Door

 

De grote vier zijn niet meer, althans niet in Boston. Afgelopen nacht werd bekend dat Ray Allen naar South Beach trekt om daar het supertrio van de Miami Heat aan te vullen tot een vernieuwde big four. Dit tot groot genoegen van onder anderen LeBron James en Miami Heat eigenaar Micky Arison.

Vooral in Boston zullen de druiven extra zuur zijn. Na het opnieuw vastleggen van Brandon Bass en Kevin Garnett hadden de Celtics goede hoop ook de 37-jarige topschutter opnieuw aan zich te binden. De unrestricked free-agent kiest dus echter voor de Miami Heat die hem financieel gezien minder kunnen bieden dan de ploeg uit Boston. Bij de Heat gaat Allen een maximum salaris opstrijken van 9,5 miljoen dollar voor drie jaar. De Celtics boden Allen twaalf miljoen voor hetzelfde aantal jaren.

Naast de Heat en de Celtics dongen ook de Memphis Grizzlies, de Los Angeles Clippers en de Minnestota Timberwolves naar de diensten van de voormalig speler van de Bucks en Sonics. De Grizzlies konden Allen zelfs een mid-level exception bieden met een waarde van vijf miljoen dollar per jaar met een maximum van vier jaren. Tot een ontmoeting met zowel de Grizzlies als de Timberwolves is het echter niet gekomen.

Allen zou vrijdag ook een ontmoeting hebben met de Los Angeles Clippers maar mede door het aantrekken van Jamal Crawford door de andere club uit Los Angeles heeft Allen van deze ontmoeting afgezien.

Met Allen hebben de Heat één van de beste schutters uit de NBA in huis gehaald. Evenals Mike Miller zorgt Allen voor een geweldige spreiding van het veld, zeker met de sterk verbeterde post-up game van LeBron en zijn mogelijkheden tot passen. Evenals Miller werd Ray Allen afgelopen seizoen echter geplaagd door blessures. Daarom werden er naast de juichverhalen ook enkele kanttekeningen geplaatst. Zo werd er al gesuggereerd om minimaal één rolstoel aan de driepuntlijn te plaatsen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen