Albert Pujols: de machine laait op

Door

Los Angeles Angels of Anaheim v Oakland Athletics

Het MLB-seizoen is inmiddels in juni beland en je ziet dat veel spelers de roest van zich af schudden en langzaamaan in vorm beginnen te komen. Zo ook de beruchte slugger van de Los Angeles Angels, Albert Pujols. De drievoudig MVP heeft een geweldige maand tot nu toe. In zijn laatste acht wedstrijden (4 homeruns, 6 binnengeslagen punten en 13-uit-30 aan slag) lijkt hij weer op de Pujols als vanouds.

De eerste honkman van de Angels doet natuurlijk gewoon waar hij voor betaald wordt. Het vorstelijke salaris dat hij opstrijkt, het bedrag van 24 miljoen (!), verdient hij uiteraard niet met het bijhouden van het gras in Angels Stadium. De Halos rekenen nu meer dan ooit op hem na het vertrek Josh Hamilton (Texas Rangers). Wonderkind Mike Trout is nog wel aanwezig om de druk bij ‘The Machine’ weg te halen.

De teller staat inmiddels op 18 HR en 34 RBI’s voor de krachtpatser. Het gemiddelde is nog wat aan de lage kant (.276), maar als hij de maand juni zo kan voortzetten, is een terugkeer naar een .300 slaggemiddelde meer dan mogelijk. Ook passeerde hij met zijn laatste homerun legende Micky Mantle. Pujols heeft nu 538 ballen krachtig de tribune opgeslagen, wat goed is voor plek zestien op de lijst van all-time geslagen homeruns.

Toch heeft hij de belofte na het tekenen van een mega-contract (240 miljoen voor 10 jaar) niet in kunnen lossen. Sinds zijn komst bij de club uit Los Angeles komt zijn slaggemiddelde voor het seizoen nooit boven de .300. Iets wat hij bij zijn vorige club, de St. Louis Cardinals, eigenlijk jaarlijks deed. Bij de club uit Missouri vergaarde hij vele persoonlijke prijzen en vierde hij met het team ook vele successen (World Series 2006 en 2011). Bij de Angels is dat vooralsnog uitgebleven.

Nog geen drie weken geleden was er zelfs iets opmerkelijks gaande. De managers van de tegenpartij kozen er in sommige instanties voor om de man voor hem, Trout, opzettelijk vier wijd te geven. Dit deed men om de kans op een dubbelspel in tact te houden, maar geruchten gingen dat veel managers simpelweg banger waren voor Trout dan voor Pujols. Kortom, zij geloofden niet meer in de vernietigende krachten die de Dominicaan bezit. Dat leek dat een effectieve strategie.

Inmiddels kan die tactiek regelrecht de prullenmand in. De temperatuur in California schiet omhoog, samen met de statistieken van Albert Pujols. Het lijkt erop dat de man die ze ‘The Machine’ noemen volledig gereviseerd en geolied het vervolg van het seizoen in gaat. Een onheilspellend vooruitzicht voor de rest van de MLB.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen