Alabama na één helft klaar met Tennessee

Door

Mississippi State v Alabama

A.J. McCarron en de Crimson Tide gaven in de SEC opnieuw een masterclass, want Alabama [1] was na één helft al klaar met de bezoekende Tennessee Volunteers. Het beste college team van de laatste jaren won, na een ruststand van 35-0, met 45-10.

Tennessee, dat wat zelfvertrouwen had getankt met een zege tegen South Carolina, zag dat vertrouwen al meteen wegvloeien. Op de teller waren negentig seconden verstreken toen Amari Cooper de eerste punten voor de Crimson Tide binnenhaalde. De productiefste wide receiver van Alabama ving een 54-yard pass van AJ MCCarron, die zelf goed was voor 19-uit-27 voor een totaal van 275 yards. Even later verdubbelde runningback T.J. Yeldon de score. Hij duwde zich de endzone binnen voor een 1-yard rush. Om een lang verhaal kort te maken, Tennessee had voorlopig niks te zoeken in Tuscaloosa. In de rest van de eerste helft scoorde Alabama nog via Kevin Norwood (22-yard TD), opnieuw T.J. Yeldon en een 89-yard interception return for a touchdown van Landon Collins.

In de tweede helft nam Alabama gas terug en mocht Tennessee wat uitrazen. Met een nieuwe quarterback voor Justin Worley (8-15, 120 yards, 2 INT), freshman Joshua Dobbs, probeerden de Volunteers een shut-out te voorkomen. Namens kicker/punter Michael Palardy kwamen er drie punten op het bord voor Tennessee, maar het leed was al geleden. Breekijzer T.J. Yeldon scoorde zijn derde touchdown van de dag, Raijon Neal zorgde voor een Tennessee TD en Adam Griffith bepaalde de eindstand van de veegpartij op 45-10.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen