Akkoord tussen Manning en Colts nog ver weg

Door

De Indianapolis Colts en de agent van quarterback Peyton Manning zouden graag voor donderdag de gesprekken rondom een nieuw contract willen afronden, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren.

Donderdag verloopt namelijk de huidige collectieve arbeidsovereenkomst tussen de NFL en de spelersvakbond. Er is al veel progressie in de gesprekken, maar de kans dat er een tijdig een nieuw contract komt is klein.

,,We praten al geruime tijd, dus dat is positief te noemen,” vond Tom Condon, de agent van Manning. ,,Maar ik moet akkoord gaan met Bill Polian, voorzitter van de Colts, dat het nog niet iets bindends heeft opgeleverd.”

De meesten dachten dat de Colts nog voor donderdag een concreet voorstel op tafel gingen leggen om de enige speler in de geschiedenis van de NFL die vier maal MVP werd bij hen te houden voor de komende jaren.

Maar nu ziet dat er niet naar uit. Als de lockout begint, wat vrijdag waarschijnlijk het geval zal zijn, worden de onderhandelingen bijzonder moeilijk.

Twee weken geleden hebben de Colts hun franchise tag geplaatst op Manning, waardoor hij al zeker van de transfermarkt zal blijven volgend seizoen.

Als er geen veranderingen komen in de nieuwe arbeidsovereenkomst, als die er al komt, dan zal hij 23 miljoen dollar verdienen volgend seizoen.

In 2004 had Indy al hetzelfde voor met Manning, maar toen konden ze hem nog net op tijd vastleggen voor een contract van 98 miljoen dollar voor zeven jaar en konden ze de franchise tag van hem verwijderen.

Als ze hem kunnen vastleggen zou hij de bestverdienende speler in de geschiedenis van het spel worden. Dat is in ieder geval wat Polian en eigenaar Jim Irsay hem hebben beloofd.

Foto: media.al.com

Ook leuk om te lezen