‘Agent Zero’ wordt gewaived door Magic

Door

 

Guard Gilbert Arenas speelde 70 wedstrijden afgelopen seizoen (een deel bij de Wizards en een deel bij de Magic) en had een gemiddelde van 10.8 punten per wedstrijd, 3.9 assists, 2.7 rebounds en 1.06 steals in 25.7 minuten gemiddeld. Hij werd in december naar Orlando gebracht in ruil voor Rashard Lewis. In 49 wedstrijden was Arenas goed voor gemiddeld 8.0 punten, 3.2 assists en 2.4 rebounds in 21.8 minuten.

In 535 NBA wedstrijden bij de Warriors, Wizards en de Magic kon Arenas meer dan 20 punten gemiddeld behalen alsook meer dan 5 assists. De Magic probeerden Agent Zero naar Orlando te halen met de gedachte dat een nieuw begin ook zijn ‘game’ een vonk zou geven. Dat bleek niet te lukken, want Arenas kon zijn goede vorm van jaren terug niet meer vinden. Bij de Wizards was Arenas jaren terug een superster. Enkele knieblessures brachten daar een einde aan. Toen hij terugkeerde bracht hij geweren naar de kleedkamer waardoor hij bijna een heel seizoen werd geschorst en daarna bleek het beste verdwenen te zijn bij Agent Zero.

De Wizards hadden Arenas in der tijd een groot contact aangeboden en daar moet Arenas nog een heel groot deel van ontvangen (19 miljoen dollar). Dit verkleint de kans dat er veel ploegen hem proberen binnenhalen. De 29-jarige guard kende op en naast het veld heel wat problemen en is duur. Hij zal uiteindelijk wel een team vinden, maar dit zou even kunnen duren.

Foto: cbssports.com

Ook leuk om te lezen