A-Rod noteert 3000ste honkslag met homerun

Door

AROD3K

New York Yankees-speler Alex Rodriguez heeft vannacht zijn drieduizendste honkslag geslagen. Lang had A-Rod niet nodig. Al in zijn eerste slagbeurt gebeurde het. De veertienvoudig All-Star deed het in stijl, namelijk net als zijn oud-ploeggenoot Derek Jeter met een homerun.

Rodriguez noteerde gisteren tegen de Miami Marlins twee honkslagen en kwam daarmee op 2.999. In zijn eerste slagbeurt tegen de Detroit Tigers sloeg hij direct zijn drieduizendste. Een 95 mph fastball van Tigers-pitcher Justin Verlander werd zonder moeite het publiek in geslagen. Op het scorebord verscheen meteen de tekst: ‘Congratulations, ALEX. 3000′.

A-Rod is de 29ste speler in de geschiedenis van de Major League met drieduizend honkslagen en de derde die de mijlpaal bereikt met een homerun. In 2011 deed clublegende Jeter het in de wedstrijd tegen de Tampa Bay Rays. Net als Rodriguez had ook hij een tegenstander van formaat op de heuvel staan, namelijk David Price. De andere speler die het met een homerun deed was Wade Boggs.

Hank Aaron
Rodriguez is daarnaast de enige speler naast Hank Aaron met drieduizend honkslagen, tweeduizend binnengeslagen punten (2.003) en meer dan 600 homeruns (667).

Andere mijlpalen van Rodriguez
Als speler van de Seattle Mariners noteerde A-Rod op 9 juli 1994 zijn eerste honkslag.

Op 5 mei 2001 sloeg hij als speler van de Texas Rangers tegen de Chicago White Sox zijn duizendste hit.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen