A-Rod moet zich vrijdag verantwoorden bij MLB

Door

Komende vrijdag is het ‘D-day’ voor Alex Rodriguez. De derde honkman van de New York Yankees zal zich dan moeten verantwoorden voor zijn mogelijk aandeel in een potje illegaal poker.

A-Rod bleef er zelf vrij kalm onder. ,,Ik moet vrijdag inderdaad op gesprek komen en ik kan niet wachten tot het zover is,” zei hij met een knipoog tegen aanwezige journalisten.

Volgens bronnen binnen New York Magazine zal de MLB hem alleen berispen en geen lange straf opleggen. De reden voor de berisping zou zijn dat Rodriguez weg zou zijn gelopen op het moment dat de gevechten uitbraken.

In 2005 werd de superster al eens eerder op het matje geroepen door MLB-baas Bud Selig. Die voorzag destijds problemen met het bezoek van A-Rod aan illegale pokerwedstrijden. Selig was bang voor een herhaling van het ‘Pete Rose’ scenario.

Rose, de oud-speler en manager van o.a. de Cincinnati Reds, gaf enkele jaren na zijn afscheid toe dat hij op wedstrijden van zijn Reds had gegokt. Selig was bang dat A-Rod in dezelfde verleiding zou komen indien hij zich zou inlaten met dat soort mensen tijdens illegale pokerwedstrijden.

De 36-jarige Rodriguez maakte overigens zondag weer zijn rentree voor de Yanks op bezoek bij de Minnesota Twins. A-Rod moest bijna anderhalve maand geblesseerd toekijken met een knieblessure.

Foto: majorleagueassholes.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen