#8 Kansas geeft voorsprong weg, laat zich verrassen door Kansas State

Door

464290446

De Kansas State Wildcats hadden zeven van hun laatste acht wedstrijden verloren, lijken kansloos voor het NCAA Tournament en zullen waarschijnlijk voor het eerst in jaren niet tot twintig overwinningen komen. Toch is het seizoen na gisteren ineens een stuk minder teleurstellend, want de grote aartsrivaal uit Sunflower State werd in Manhattan met 70-63 verslagen.

Voor de Wildcats was het pas de vijfde overwinning in 54 ontmoetingen tegen Kansas, dat met de nederlaag laat zien dat het in uitwedstrijden niet dezelfde ploeg is als in eigen huis. Ondanks dat Perry Ellis goed was voor 24 punten, deed de rest van Bill Self’s ploeg bar weinig, en daardoor verloren de Jayhawks alweer hun zesde uitwedstrijd van het seizoen.

Door de nederlaag wordt de titelrace in de Big 12 conference ook direct een stuk spannender. Hoewel Kansas State nog steeds een lage middenmoter is met een 7-8 record, staat Kansas nu op 11-4. Daarmee staan de Jayhawks nog bovenaan, maar als #13 Iowa State morgenavond weet te winnen van #20 Baylor, dan komt de ploeg op gelijke hoogte met koploper Kansas.

#17 Louisville ontsnapt tegen Georgia Tech

Voor de tweede week op rij hebben de #17 Louisville Cardinals in extremis een overwinning uit het vuur weten te slepen. Ditmaal moest het wederom zonder point guard Chris Jones, die net als tegen Syracuse niet bij het team mocht zijn. Ditmaal is het alleen voorgoed:

Zonder Jones hadden de Cardinals het lastig, maar zoals gezegd, de ploeg won nipt. Met 52-51 waren ze net te sterk voor Georgia Tech dat daarmee alweer voor de dertiende keer verloor in de ACC.

St. John’s wint belangrijk Big East duel

In de Big East pakte St. John’s een cruciale overwinning tegen Xavier. In Madison Square Garden won de Red Storm met 58-57 van de Musketeers van Xavier. De wedstrijd ging nek aan nek tot het einde maar Xavier kon in de absolute slotseconden niet de overwinning stelen:

Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide ploegen, volgens de bracketologists, in het NCAA Tournament. Voor Xavier lijkt het met de nederlaag echter een stuk minder zeker dat zij momenteel bij de 68 ploegen zouden zitten die het toernooi halen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen