76’ers nemen gok met Andrew Bynum

Door

De Lakers komen met de trade van Dwight Howard als de grote winnaar uit de bus. De 76’ers waren een van de vier teams betrokken bij de deal en kregen logischerwijs wat minder aandacht. Philadelphia heeft me de komst van Andrew Bynum de op één na beste center in de league toegevoegd aan het roster, maar lijkt een grote gok te hebben genomen.

De 76’ers lijken op het eerste oog sterker te zijn geworden met de toevoeging van Bynum. Echter kan er ook een flinke kanttekening geplaatst worden bij dit jubel verhaal.De ploeg uit de City of Brotherly Love heeft naar verluidt nog niet met Bynum of met één van zijn agenten gesproken. Een erg grote gok als je bedenkt dat het contract van Bynum aan het einde van het komende seizoen afloopt.

De 2.13 meter lange center kan op dit moment een extension tekenen van drie jaar wat hem zestig miljoen dollar zou opleveren. Bynum zal echter zijn kansen afwachten op de free-agent markt en volgend jaar zomer een contract voor vijf jaar willen tekenen dat hem ruim honderd miljoen dollar op kan leveren. Ieder team met voldoende ruimte onder de salary cap kan zich dan in de strijd om de center mengen.

Voor de Lakers was dat reden om Bynum in een trade te betrekken. Tot een aantal weken geleden was een vertrek van de center voor Lakers onbespreekbaar. Zo werd vorig seizoen in de trade met Chris Paul de naam van Bynum veelvuldig genoemd maar veegde Kupchak deze optie steeds resoluut van tafel. De afgelopen weken werd echter steeds duidelijker dat de 24-jarige Bynum zijn contract niet voortijdig zou verlengen en dat hij zijn kansen op de free-agent markt wilde bekijken.

De Sixers hopen dat Bynum alsnog de extension tekent en willen hem anders volgend jaar als free-agent vastleggen. De nieuwe lange man van de Sixers groeide op in een dorp zo’n tachtig kilometer van Philadelphia en de club hoopt dat dit een positieve invloed zal hebben op de keuze van Bynum. Ondertussen zitten de Lakers in hetzelfde schuitje. Ook Howard is na komend seizoen free-agent en ook hij is niet van plan op dit moment een extension te tekenen.

Het feit dat de twee beste centers in de league volgend jaar als free-agent op de markt komen belooft in elk geval spektakel voor de free-agency in 2013. Een prettig vooruitzicht.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen