49ers verliezen mogelijk nog een ervaren verdediger

Door

Seattle Seahawks v San Francisco 49ers

Net nu het offseason niet erger lijkt te kunnen worden voor de San Francisco 49ers, heeft het er alle schijn van dat er alweer een verdediger gedwongen richting de uitgang moet vertrekken. Ahmad Brooks, een 31-jarige linebacker die al vier jaar een vaste waarde vormt in de 49ers-defensie, is officieel aangeklaagd voor aanranding en kan, wanneer hij schuldig wordt bevonden, een gevangenisstraf van zes maanden krijgen.

Het incident zou in december 2014 hebben plaatsgevonden bij het huis van Ray McDonald. Een speler die momenteel zonder club zit nadat zowel San Francisco als Chicago hem ontsloegen na een reeks van aanklachten wegens verkrachting en huiselijk geweld.

Voor de 49ers betekent het dat de defensie op deze manier geen schim meer is van de gevaarlijke machine die het in het verleden was. Waar spelers als Chris Borland, Patrick Willis en Justin Smith met pensioen zijn gegaan, werd er laatst ook gedwongen afscheid genomen van Aldon Smith na het zoveelste incident.

Wie het lijstje van spelers doorneemt die sinds vorig seizoen vertrokken, kan wel stellen dat je hier kan spreken van een massale (deels gedwongen) exodus waar nu naar alle waarschijnlijkheid de naam Ahmad Brooks aan toegevoegd zal worden.

CL7W_BbUcAAu30H

Voor Brooks ziet de situatie er ieder geval niet goed uit. Volgens details uit het politierapport zou een jonge vrouw haar bewustzijn hebben verloren na een val op de grond waarna Brooks haar betast zou hebben, en McDonald haar vervolgens zou hebben verkracht nadat hij eerst dacht dat ze de val niet had overleefd. In beide gevallen zouden er camerabeelden zijn die haar beweringen ondersteunen.

Verder is het voor Brooks niet de eerste keer dat hij met dergelijk slecht nieuws in verband wordt gebracht. In 2008 zou hij als speler van de Bengals een vrouw in haar gezicht hebben geslagen, maar deze aanklacht werd later ingetrokken. Verder zou hij in 2013 een ploeggenoot met een bierfles hebben geslagen (hier volgde vrijspraak) en vorig seizoen werd hij voor één wedstrijd geschorst nadat hij ruzie kreeg met hoofdcoach Jim Tomsula (destijds nog defensive line coach) en vervolgens werd hij later nog eens geschorst voor het missen van een vergadering.

Het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met Brooks. De 49ers hebben hem wel teruggehaald van het trainingskamp in Denver, en gaan in beraad wat ze het beste kunnen doen gezien de nieuwste ontwikkelingen.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Jeroen 5 jaar ago

    Dus hij wilde het doen met een dode vrouw? Damn……..

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen