49ers en Rams spelen gelijk, Texans doen goede zaken in Chicago

Door

 

Houston Texans @ Chicago Bears 13-6

Iedereen die een low scoring game verwachtte van de op voorhand meest in het oog springende matchup dit weekend heeft gelijk gekregen. De Chicago Bears konden geen vuist maken tegen de sterke verdediging van de Houston Texans en hebben geen touchdown gescoord. Houston had genoeg aan één touchdown en twee field goals om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Al vroeg in de wedstrijd versloegen de Texans de Bears op hun eigen terrein, takeaways. Chicago gaf in de eerste helft vier turnovers weg, interceptions van Jay Cutler en fumbles van running back Michael Bush en tight end Kellen Davis. Tot overmaat van ramp kwam Cutler na de rust niet terug op het veld vanwege een hersenschudding.

Op dat moment leidden de Texans al met 10-3 en de backup quarterback van de Bears, Jason Campbell, kon daar geen verandering meer in brengen. Matt Schaub moest wel twee interceptions opgeven aan de Bears defense, maar daar stond een touchdown pass op Arian Foster tegenover. De Texans gaan met 8-1 fier aan kop in de AFC en hebben over de helft van het seizoen de beste papieren om thuisvoordeel in de playoffs te behalen. De Bears, die zakken naar 7-2, kunnen alleen maar hopen dat Cutler op tijd fit is voor de Monday Night showdown in en tegen San Francisco. (PB)

St. Louis Rams @ San Francisco 49ers 24-24

Voor het eerst sinds 2008 is er een wedstrijd gelijk geëindigd in de NFL. De Rams en de 49ers konden in Candlestick Park niet winnen, ondanks dat beide kickers de winst op de voeten hadden.

Nadat de Rams in de opening drive in overtime niet wisten te scoren kwamen de 49ers in scorepositie. Kicker David Akers miste vanaf 41 yards nipt een field goal. Rams kicker Greg Zuerlein raakte vanaf 53 yards, maar de punten werden teruggeroepen wegens een ‘delay of game’. Zuerlein faalde vervolgens vanaf 58 yards. Daarna konden beide teams niet meer in field goal range komen.

Niners’ quarterback Alex Smith verliet de wedstrijd in de eerste helft na het oplopen van een hersenschudding. Zijn vervanger, Colin Kaepernick, Gooide 117 passing yard en rushte voor 66 yards en een touchdown. Sam Bradford had 275 passing yards met twee touchdowns. (LB)

Dallas Cowboys @ Philadelphia Eagles 38-23

Met hangen en wurgen bereikten de Philadelphia Eagles nog met een gelijke stand van 17-17 het vierde kwart, maar toen moesten ze toch echt capituleren. In het laatste kwartier scoorden de Cowboys maar liefst 21 punten en de Eagles zetten daar slechts zes tegenover. Twee van de Cowboys touchdowns in het vierde kwart kwamen uit turnovers, een pick six en een fumble return.

Michael Vick had al vroeg in de wedstrijd het speelveld verlaten met een hersenschudding en dus kwam de druk op de schouders van zijn vervanger Nick Foles te liggen. Met 219 yards en een touchdown pass deed hij het niet onverdienstelijk, en het is nog maar de vraag of we Vick dit jaar nog terug zien under center bij de Eagles. (PB)

New York Jets @ Seattle Seahawks 7-28

De Jets hebben wederom een wedstrijd verloren, deze keer de lastige uitwedstrijd in Seattle. Bij de Seahawks lukte er vanavond veel, zelfs Golden Tate gooide een touchdown naar collega-receiver Sidney Rice. Marshawn Lynch rushte 124 yards en een touchdown bij elkaar.

Het quarterback-tandem Sanchez/Tebow gooide slechts 132 yards en geen enkele touchdown. De enige score van de Jets kwam voort uit een fumble van Seahawks quarterback in het eerste kwart. Dat was dan ook meteen het enige wapenfeit van het team uit New York, nadien werd er geen punt meer op het bord gezet. (PB)

Recaps geschreven door Lennart Beishuizen en Pieter Brouwers

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen