49ers’ Blaine Gabbert start ook volgende wedstrijd

Door

2014-08-15-blaine-gabbert-e1408163534973

Blaine Gabbert gets another shot

Jim Tomsula kon maandagmorgen tijdens de persconferentie nog niet zeggen wie er zou gaan starten als quarterback voor de 49ers in de volgende wedstrijd tegen de Seahawks, omdat hij dit eerst wilde bespreken met de spelers. Nadat hij maandagmiddag met de spelers had gezeten, wist de club uit San Francisco in de avond te melden dat Blaine Gabbert benoemd is als startende quarterback in week 11 tegen de Seahawks.

De benoeming is een goed moment aangezien de 49ers momenteel hun bye week in gaan en bijna twee weken de tijd hebben om Gabbert verder in te passen in het systeem. De nieuw benoemde quarterback maakte afgelopen weekend een prima indruk, ondanks dat hij wel twee intercepties wist te noteren, waarvan een duidelijk niet zijn schuld was. Hij gaf de offensie van de Niners weer de vonk, die het al weken mist en wist door de bal snel naar zijn receivers te gooien onder druk vandaan te blijven. Gabbert was 15/22 voor 185 yards en twee touchdowns door de lucht. Hij wist zelfs met zijn benen diverse rushes neer te zetten, na te zijn ontsnapt aan instormende verdedigers. (32 yards) Wat getuigd van goede pocketpresence. De besluitvaardigheid en pocketpresence waren de elementen die juist Colin Kaepernick miste te afgelopen weken.

De vraag is nu hoe Blaine Gabbert zich gaat houden tegen de Seahawks, die duidelijk een sterkere verdediging hebben en met name de pass rush beter voor elkaar hebben dan de tegenstander van afgelopen weekend, de Atlante Falcons. Al met al zijn ze in ieder geval tevreden over Gabbert en geven ze hem de kans zich te bewijzen. Zijn de dagen van Colin Kaepernick definitief geteld in San Francisco?

Ook leuk om te lezen