32-in-32: Jacksonville Jaguars

Door

San Francisco 49ers v Jacksonville Jaguars

De NFL-redactie van SportAmerika richt de blik op het nieuwe seizoen. Iedere dag belichten we een team in onze NFL Preview: 32 in 32, in volgorde van hun prestatie in 2014. Vandaag het derde deel van de serie, 32-in-32: Jacksonville Jaguars.

Terugblik

2014 zou het laatste jaar van de wederopbouw van de Jacksonville Jaguars moeten zijn. Maar zelfs met die wetenschap bleek het een teleurstellend jaar. Toen de Jaguars er in week drie voor kozen Blake Bortles op het veld te zetten als quarterback voor de toekomst was dat eigenlijk ook wel te verwachten. Samen met een aantal jonge wide receivers wonnen ze uiteindelijk nog drie thuiswedstrijden, maar buiten eigen huis werd er niet gewonnen. Hoogtepunt was de wedstrijd tegen de New York Giants waarin de Jaguars terug kwamen van een 0-21 achterstand om uiteindelijk met 25-24 te winnen.

Transfers

IN
RT Jeremy Parnell (Dallas Cowboys)
TE Julius Thomas (Denver Broncos)
CB Davon House (Green Bay Packers)
FS Sergio Brown (Indianapolis Colts)
DT Jared Odrick (Miami Dolphins)
C Stefen Wisniewski (Oakland raiders)
LB Dan Skuta (San Francisco 49ers)
WR Brian Walters (Seattle Seahawks)

Out
RB Jordan Todman (Carolina Panthers)
CB Teddy Williams (Carolina Panthers)
CB Alan Ball (Chicago Bears)
FS Sherrod Martin (Chicago Bears)
TE Marcel Jensen (Denver Broncos)
WR Cecil Shorts III (Houston Texans)
C Jacques McClendon (Miami Dolphins)
WR Tommy Streeter (Miami Dolphins)
LB J.T. Thomas (New York Giants)
CB Will Blackmon (Seattle Seahawks)
DE Red Bryant (free agent)
WR Ace Sanders (free agent)

De Jaguars zijn één van de grote winnaars van free agency. Maar drie starters verlieten het team, waarvan Cecil Shorts het meeste gemist gaat worden. De Jaguars kregen het echter voor elkaar om een groot aantal free agents binnen te halen. Zeven van de acht zijn zelfs verwachtte starters. De meest aansprekende naam in deze groep is Julius Thomas, de ster tight end die over komt van de Denver Broncos.

NFL Draft

Jaguars 2015 NFL Draft

De Jaguars deden het naast free agency ook goed in de 2015 NFL Draft. Met de derde keuze werd er voor de beste defensive end gekozen, namelijk Dante Fowler Jr. Helaas voor de Jaguars zal hij het eerste seizoen vanaf de zijkant moeten toekijken, want in het eerste uur van de training scheurde hij zijn kruisband af. Een grote tegenvaller, want Fowler moest de vervanger worden van de inconsistente Chris Clemons.

In de tweede keuze gingen de Jaguars voor T.J. Yeldon, een verrassing voor de meeste, maar al redelijk snel waren de analisten onder de indruk van hoe goed de running back past bij de Jaguars. Met A.J. Cann en James Sample hebben de Jaguars in de diepte geïnvesteerd, en als de Jaguars net zo veel geluk hebben met de ontwikkeling van de wide receivers als vorig seizoen, dan worden Rashad Greene en Neal Sterling ook nog belangrijk voor ze.

Offense

Ratings zijn van ProFootballFocus en zijn van vorig seizoen of van 2013 wanneer een speler het hele jaar geblesseerd is geweest. Deze ratings zijn een indicatie van de kwaliteit/vorm van een speler en zijn niet meteen een absolute waarde van hoe goed een speler is. Wel geven zij, zoals gezegd, een goede indicatie van waar de betreffende speler staat in vergelijking met zijn collega’s. Spelers die nog een rookie zijn of waar niet genoeg data van is, hebben daardoor ook geen PFF Rating.

Jaguars 2015 Offense

De Jacksonville Jaguars hadden in 2014 de slechtste aanval van de NFL. Dat kwam voornamelijk door de passing game waar zowel Blake Bortles als de offensive line schuldig aan zijn. Vooral center Luke Bowanko en right tackle Austin Pasztor zal je niet heel snel terug zien als starter. Het grootste vraagteken zit hem nu in left tackle Luke Joeckel. De tweede keuze in de 2013 NFL Draft heeft zijn potentieel nog niet kunnen laten zien en veel mensen denken dat dit ook wel eens zijn laatste kans kan zijn om zijn potentieel te tonen.

De twee meest interessante posities om naar te kijken in training camp zijn die van wide receiver en running back. Het wordt verwacht dat Allen Robinson en Marqise Lee zullen starten op de plek van wide receiver, maar het verschil tussen alle receivers is klein. Hetzelfde geldt voor de running back positie waar rookie T.J. Yeldon lijkt te gaan starten, maar Denard Robinson en Storm Johnson zitten hem vlak op de hielen. De best bezette positie is die van tight end waar zowel Marcedes Lewis en Julius Thomas een boel ervaring met zich mee brengen.

Het motto voor coach Gus Bradley dit jaar is “No Excuses!”. Dit jaar moet beter anders staan de plekken van veel starters en die van Bradley zelf op het spel.

Defense

Jaguars 2015 Defense

De verdediging van de Jaguars was vorig seizoen statistisch het derde slechtste van alle teams, al kwam dat ook deels doordat ze zo veel op het veld stonden. Alleen de verdediging van de Philadelphia Eagles stond gemiddeld langer op het veld dan de Jaguars. Dit jaar wordt er meer verwacht van de aanval en dat gaat de verdediging dus ook helpen.

Met Jared Odrick naast Sen’Derrick Marks zal de druk op de quarterback hoger zijn wat de druk op de secondary wat moet verlichten. De grootste twee vraagtekens zitten hem in Chris Clemons en Paul Posluszny. Clemons is de grote afwezige op training camp en lijkt zijn startende plek kwijt te raken aan Tyson Alualu en Paul Posluszny heeft meer talent dan hij vorig seizoen liet zien. Ook hier geldt dus “No Excuses!”

Prognose

De Jaguars hebben zichzelf sterk verbeterd, maar toch wordt het lastig om de play-offs te halen. Iets wat ze daar in kan helpen is het zwakke schema qua tegenstanders, want iedereen wil wel de Panthers, Titans en de Falcons op bezoek krijgen en zelf naar de Jets, Buccaneers en de Titans op bezoek gaan. De banen van Gus Bradley en general manager David Caldwell staan op het spel, dus de motto “No Excuses!” geldt ook voor hun.

Record: 7-9

6 Reacties
 1. Erwin 5 jaar ago

  Leuke serie deze 32 in 32!
  Sinds ik de Jags 2 jaar geleden in Londen heb zien spelen ben ik ze iets meer gaan volgen, benieuwd hoe ze het gaan doen.

  • Michael Feith 5 jaar ago

   Leuk om te horen Erwin. De Jags verdienen meer liefde dan ze nu krijgen 🙂

   • Dennis 5 jaar ago

    Ze hebben iig de mooiste helmen en uniforms.

 2. Dennis 5 jaar ago

  Wow een 7-9 record, zie ik persoonlijk niet gebeuren.

 3. Jeroen 5 jaar ago

  Dat Julius Thomas hier naar toe is gegaan! Geeft wel aan dat hij lef heeft.

  • Dennis 5 jaar ago

   Van P. Manning naar Bortles ik draft ‘m iig niet in mijn fantasy league. De centen zullen ongetwijfeld een verzachtende werking hebben.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen