32 in 32: Washington Redskins

Door

Dallas Cowboys v Washington Redskins

De NFL-redactie van SportAmerika richt de blik op het nieuwe seizoen. Iedere dag belichten we een team in onze NFL Preview: 32 in 32, in volgorde van hun prestatie in 2013. Vandaag: de Washington Redskins

Het afgelopen seizoen liep voor de Redskins met een 3-13 record en de laatste plaats in de divisie uit op een deceptie die coach Mike Shanahan zijn baan kostte. Hij wordt opgevolgd door Jay Gruden, die in Washington aan zijn eerste klus als hoofdcoach begint. In 2012 had quarterback Robert Griffin III de Skins nog naar de playoffs geleidt, maar juist in het naseizoen ging het op een verschrikkelijke manier fout. RGIII liep een zware knieblessure op en moest vervolgens bijna het hele offseason herstellen en revalideren. Van zijn geweldige vorm in 2012 was in 2013 dan ook weinig over. Met een nieuwe coach en RGIII die helemaal fit aan het seizoen kan beginnen hopen de Skins dit jaar een rol van betekenis te gaan spelen in de zware NFC East.

32in32__Redskins

Met Alfred Morris hebben de Redskins een meer dan degelijke running back in huis. Hij werd pas in de zesde ronde van de 2012 NFL draft als 173e keuze opgepikt door de Skins en mag daarmee best een ‘steal’ genoemd worden. Ter vergelijking, RB’s Trent Richardson, Isaiah Pead, LaMichael James en Ronnie Hillman werden vele ronden al gekozen door hun teams. Met Morris in het achterveld en de mobiliteit van Robert Griffin hebben de Skins veel dreiging over de grond.

De meest opvallende aanwinst voor het nieuwe seizoen is DeSean Jackson. De wide receiver werd door divisierivaal Philadelphia Eagles bedankt voor bewezen diensten en was dus vrij om een contract in Washington te tekenen. Voorgaande jaren was het receiver-corps van de Redskins niet bijster indrukwekkend, maar als Pierre Garcon en DeSean Jackson de krachten bundelen staat er ineens een levensgevaarlijk duo binnen de lijnen.

Aan de verdedigende kant van de line of scrimmage ging bleef outside linebacker Brian Orakpo middels de franchise tag verbonden aan de Redskins. In 2013 was hij goed voor tien sacks en hij zal dit seizoen willen laten zien dat hij een meerjarig contract verdient. Samen met Ryan Kerrigan zal hij de spil zijn in de degelijke pass rush van The Burgundy and Gold.

Nieuw
WR DeSean Jackson (Eagles), WR Andre Roberts (Cardinals), QB Colt McCoy (49ers), G Shawn Lauvao (Browns), CB Tracy Porter (Raiders), LB Trent Murphy (Draft, 2e ronde)

Weg
CB Josh Wilson, C Will Montgomery, WR Josh Morgan, DE Darryl Tapp

Prognose 2014
De NFC East is misschien wel de lastigst te voorspellen divisie. Iedereen wint er van iedereen en niet zelden hebben drie van de vier teams in de laatste weken van het seizoen nog kans op de divisiewinst en wordt de strijd pas in week 17 definitief beslist. Veel zal afhangen van de nieuwe coach, Jay Gruden. Komend seizoen wordt zijn eerste jaar als hoofdcoach, hiervoor was hij drie jaar offensive coordinator bij de Cincinnati Bengals. Een wildcard wordt waarschijnlijk niet vergeven in de NFC East, dus divisiewinst is een absolute must om deelname aan de playoffs af te dwingen.

Voorspelling: Het komende seizoen zal veel beter verlopen dan het voorgaande, maar de divisiewinst is nog net iets te hoog gegrepen. Met een tweede plaats zullen de Redskins de playoffs net mislopen.

Player to watch
Zoals je al kon lezen was 2013 bepaald niet het jaar van quarterback Robert Griffin III. Komend seizoen zal hij moeten bewijzen dat zijn debuutseizoen in 2012 geen incident was. Met zijn opportunistische speelstijl stal hij toen het hart van menig NFL-liefhebber, maar een blessure aan het einde van het seizoen gooide roet in het eten. Met twee goede wide receivers in Pierre Garcon en DeSean Jackson en een blessurevrije voorbereiding is hij wel één van de kandidaten voor comeback player of the year.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen