32 in 32: New Orleans Saints

Door

Divisional Playoffs - New Orleans Saints v Seattle Seahawks

De NFL-redactie van SportAmerika richt de blik op het nieuwe seizoen. Iedere dag belichten we een team in onze NFL Preview: 32 in 32, in volgorde van hun prestatie in 2013. Vandaag: de New Orleans Saints.

Bij de Saints waren er gemengde verwachtingen voor het vorige seizoen. 2012 was dramatisch verloren, maar de schorsing van head coach Sean Payton kon daar een oorzaak van zijn.

De Saints beantwoordden die twijfel met een tweede plek in de NFC South en een play-off deelname. Na een knappe overwinning op de Philadelphia Eagles in Philly was de NFC Divisional round het eindstation voor de Saints. De uiteindelijke kampioenen Seattle Seahawks waren met 23-15 te sterk voor de Saints. Eerder in het seizoen hadden de Seahawks de Saints ook al verslagen. Toen werden ze met 34-7 afgedroogd in een teleurstellende Monday Night Football wedstrijd.

Wijzigingen
De grootste namen die ditoffseason naar New Orleans zijn gekomen zijn safety Jairus Byrd, die de Buffalo Bills verliet, en Champ Bailey, die overbodig werd bij de Denver Broncos.

Weg
OT Charles Brown, C Brian De La Puente, S Roman Harper, LB Will Smith, WR Lance Moore, FB Jed Collins, S Malcolm Jenkins

Nieuw
FB Erik Lorig, C Jonathan Goodwin, CB Champ Bailey, DT Brandon Deaderick, S Jairus Byrd

Prognose
De Saints zagen de Atlanta Falcons vorig seizoen flink terugvallen en de Carolina Panthers de NFC South winnen.

Dit seizoen lijken de Panthers zwakker te zijn en de Saints hebben de verdediging goed versterkt met Bailey en Byrd.

Zoals altijd zal het aan de aanval niet liggen. Het is geen gekke gedachte dat de Saints bovenaan de divisie zullen eindigen met een goed all-round team en een redelijk zwakke divisie vergeleken met de rest van de NFC.

Player to watch
Geen Saints speler kwam dit off-season zo vaak in het nieuws als Jimmy Graham. Graham is zonder twijfel de beste tight end in de NFL en vond dat hij het salaris van een wide receiver verdiende.

Die kreeg hij na lang getouwtrek niet, want de league ziet hem nog steeds als een tight end.

Nu al de drama voorbij is zal Graham zich weer gaan richten op waar hij zo goed in is: touchdowns scoren. Samen met zijn maatje quarterback Drew Brees vormt hij de beste quarterback receiver tandem in de NFL en zal hij het defenses moeilijk maken om de Saints van het scoren te weerhouden.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen