32 in 32: New England Patriots

Door

AFC Championship - New England Patriots v Denver Broncos

De NFL-redactie van SportAmerika richt de blik op het nieuwe seizoen. Iedere dag belichten we een team in onze NFL Preview: 32 in 32, in volgorde van hun prestatie in 2013. Vandaag: de New England Patriots.

De New England Patriots zijn opnieuw een nieuwe fase ingegaan. Was het in de beginjaren van de Bill Belichick-Tom Brady combinatie nog de verdediging en de afgelopen jaren de aanval die het team moesten dragen, nu draait het om balans.

De aanval en verdediging hebben de potentie om bij de top tien van de NFL te horen, al hangt dat af van de fitheid van een aantal spelers.

Vorig seizoen deden de blessures van Rob Gronkowski, Vince Wilfork, Danny Amendola en Jerod Mayo de Pats de das om. De Denver Broncos waren veel sterker in de AFC Championship game en Belichick heeft met het aantrekken van Darrelle Revis getracht van de verdediging een kracht te maken, zeker nu Tom Brady niet meer de elite quarterback is die hij ooit was.

Patriots (1)

Wijzigingen
De Patriots verloren hun beste cornerback in Aqib Talib, die naar de Denver Broncos vertrok.

De vervanger voor Talib is echter misschien de beste cornerback in de NFL. Darrelle Revis was al vaak de plaaggeest voor de Patriots toen hij bij de New York Jets speelde, maar nu kan hij door Bill Belichick gebruikt worden om quarterbacks en wide receivers het leven zuur te maken.

Weg
CB Aqib Talib, RB LeGarrette Blount, LB Dane Fletcher, DT Cory Grissom, WR T.J. Moe, TE Matthew Mulligan, OT Will Svitek.

Nieuw
CB Darrelle Revis, WR Brandon LaFell, LB Will Smith, S Patrick Chung, CB Brandon Browner, S Charley Hughlett, LB Josh Hull,

Prognose
Sinds het tijdperk Belichick-Brady begonnen is wordt er in Boston en omstreken geen genoegen genomen met minder dan een Super Bowl deelname.

Het verlies in de AFC Championship Game in het tweede opeenvolgende jaar was daarom ook teleurstellend.

Daar moet komend seizoen verandering in komen. Met een fitte Rob Gronkowski, Danny Amendola en Vince Wilfork moet dat kunnen, al heeft het verleden uitgewezen dat een team zelden fit blijft.

Player to watch
Het seizoen van de New England Patriots lijkt voornamelijk afhankelijk te zijn van de gezondheid van tight end Rob Gronkowski.

De Pats met Gronk zijn contenders voor de Super Bowl, de Pats zonder Gronk komen net te kort.

Gronkowski heeft aangegeven al in Week 1 te kunnen starten voor de Pats, die hem eigenlijk vooral in de play-offs nodig zullen hebben.

Foto’s: Getty Images

5 Reacties
 1. Ynse de Vries 6 jaar ago

  Als Tom Brady al niet meer elite is, welke quarterback dan wel? Onmiskenbaar dat de defense versterkt wordt, maar dat was de afgelopen jaren ook niet het sterkste punt van de Pats. Om dan te zeggen dat dit is omdat Brady niet meer elite is, wat een onzin. Noem 5 quarterbacks in de NFL die beter zijn?

  • Pascal Mathezer 6 jaar ago

   Eens met Ynse. Hoezo is Brady geen elite meer?!?!

   • Dennis 6 jaar ago

    Zeker elite met die no name receivers heeft die de afc championship gehaald.

  • Lennart Beishuizen 6 jaar ago

   Brees, Peyton en Rodgers zijn elite. Brady heeft de afgelopen jaren niet meer laten zien bij de absolute top te horen. Elite is een select gezelschap voor de allerbesten. Dat is Brady niet meer.

 2. Jeroen 6 jaar ago

  Tom Brady is zeker nog elite. Vorig seizoen viel Hernandez, Gronkowski, Welker etc. weg. En nog redelijk goed seizoen gedraaid.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen