32 in 32: Detroit Lions

Door

Cincinnati Bengals v Detroit Lions

De NFL-redactie van SportAmerika richt de blik op het nieuwe seizoen. Iedere dag belichten we een team in onze NFL Preview: 32 in 32, in volgorde van hun prestatie in 2013. Vandaag: de Detroit Lions.

De Detroit Lions toonden zich ook het afgelopen seizoen absoluut niet als een stabiele ploeg in de NFC North. Na een eerste seizoenshelft van 6-3, keldert de formatie uit Motorcity omlaag met een treurig 7-9 seizoen als gevolg. Genoeg redenen voor de club om coach Jim Schwartz (aangesteld in 2009 na een 0-16 seizoen) te ontslaan op 30 december 2013. Quarterback Matthew Stafford kwakkelde met het vinden van zijn receivers en had alleen maar oog voor Calvin Johnson. De taak voor de nieuwe coach Jim Caldwell, overgenomen van de Baltimore Ravens, is duidelijk: maak van de Lions een team dat minimaal de NFC North gaat winnen.

Detroit Lions Depth Chart

De absolute ster van de Detroit Lions is natuurlijk wide receiver Calvin Johnson. Megatron was in 2013 goed voor 1492 yards en twaalf touchdowns. Prima statistieken, maar jammer dat hij als enige receiver de kar moet trekken voor de Lions. De 28-jarige speler gaat zijn achtste seizoen in en haalde slechts één keer de playoffs. Het zou zonde zijn als een speler van zijn kaliber hetzelfde overkomt als een andere all time great van de Lions, Hall of Famer Barry Sanders: het niet winnen van de Superbowl.

Johnson heeft wel de hulp nodig van quarterback Matthew Stafford, die voor een goedbetaalde quarterback erg wisselvallig presteert. De lat ligt altijd hoog voor de quarterback die de Lions nieuwe successen moet gaan brengen, maar Stafford bleek ook afgelopen seizoen te veel ups en downs te hebben. Wellicht dat daar komend seizoen verandering in komt, want Stafford beschikt over de juiste tools en heeft er een paar nieuwe targets bij gekregen.

Aan de andere kant van de bal staat Ndamukong Suh, troublemaker eerste klas en een beest binnen de lijnen. Hij is het boegbeeld van een prima front seven, die verder wordt aangevuld door talenten als Ziggy Ansah en Kyle Van Noy. De mindere kant van Suh bestaat vooral uit het onsportieve gedrag binnen de lijnen als zijn fratsen buiten het veld. Denk van Suh wat je wil, maar de 27-jarige defensive tackle blijft een plaag voor elke offense in de league.

Nieuw

WR Golden Tate (Seattle Seahawks), S James Ihedigbo (Baltimore Ravens), DE Darryl Tapp (Washington Redskins), CB Cassius Vaughn (Indianapolis Colts), TE Eric Ebron (Draft, 1e ronde), OLB Kyle Van Noy (Draft, 2e ronde), C Travis Swanson (Draft, 3e ronde)

Weg

DE Willie Young (Cleveland Browns), WR Nate Burleson (Cleveland Browns), QB Shaun Hill (St. Louis Rams), S Louis Delmas (Miami Dolphins), CB Chris Houston (released)

Het aantrekken van Golden Tate is voor Detroit een stap in de goede richting om weer mee te doen voor de eerste plaats in de NFC North. Naast het ontstane receiversduo van Johnson en Tate, kozen de Lions ook nog de beste tight end van de Draft, Eric Ebron.

Prognose 2014

In Detroit beschikken ze over bijna alle middelen om dit seizoen wel de playoffs te halen. Matthew Stafford heeft er met Golden Tate en Eric Ebron twee solide targets bij en ook de one-two punch van running backs Reggie Bush en Joique Bell is intact gebleven. Op defensief vlak lijken de Lions het ook wel voor elkaar te hebben, al zitten ze niet diep in de cornerbacks. Neemt niet weg dat dit een team is dat voor de toppositie in de NFC North zal gaan.

Player to Watch

Calvin Johnson is komend seizoen de man die Detroit een plek in de playoffs moet gaan bezorgen. Met aanvallende versterkingen in Golden Tate en Eric Ebron, is de Georgia Tech-alumnus niet langer de enige receiver waar de defensie van de tegenstander rekening mee moet houden. Het is te wel te hopen voor Johnson dat ook Matthew Stafford eindelijk een stabiel seizoen draait.

Alle previews op een rij:

32. Houston Texans, 31. Washington Redskins, 30. Jacksonville Jaguars, 29. Cleveland Browns, 28. Oakland Raiders , 27. Atlanta Falcons, 26. Tampa Bay Buccaneers, 25.Minnesota Vikings, 24. Buffalo Bills

 

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen