32 in 32: Dallas Cowboys

Door

Dallas Cowboys v Chicago Bears

De NFL-redactie van SportAmerika richt de blik op het nieuwe seizoen. Iedere dag belichten we een team in onze NFL Preview: 32 in 32, in volgorde van hun prestatie in 2013. Vandaag: de Dallas Cowboys

Voor de Dallas Cowboys is het eigenlijk ieder jaar hetzelfde liedje. Er is wel talent, maar de playoffs worden niet gehaald. De laatste drie jaren werd er niet eens een winning record behaald, in 2011, 2012 en 2013 kwamen de Boys niet verder dan 8-8. We moeten terug naar 2009 voor de laatste deelname aan het naseizoen voor America’s Team. De afgelopen tien jaar werden de playoffs sowieso maar drie keer gespeeld. Een magere score voor een team dat sinds haar bestaan gemiddeld bijna eens in de tien jaar de Super Bowl wint.

32in32__Cowboys

Quarterback Tony Romo heeft een aantal uitstekende spelers om de bal bij kwijt te kunnen. Zo is daar Jason Witten, misschien wel de beste tight end in de NFL na Rob Gronkowski (New England Patriots) en Jimmy Graham (New Orleans Saints). Sinds hij in 2003 in de derde ronde van de draft werd opgepikt door de Cowboys werd hij al negen keer uitverkozen voor de Pro Bowl en heeft hij verschillende records op zijn naam staan.

Ook receiver Dez Bryant behoort tot één van de beste spelers op zijn positie in de league. Net als teamgenoot Witten werd ook Bryant vorig jaar tot de Pro Bowl verkozen. Het aankomende seizoen wordt Bryant’s vijfde in de NFL en vooralsnog was ieder jaar iets beter dan het vorige. In 2013 kwam Bryant tot 13 touchdowns en 1233 yards uit 93 receptions.

Een andere uitblinker in de lineup van de Cowboys is running back DeMarco Murray. Ook hij hij was één van de vijf spelers die namens de Cowboys de kleuren van het NFC-team in de Pro Bowl mocht verdedigen. Een mooie bekroning op een prima derde seizoen bij de professionals. Het lijkt erop dat we komend seizoen meer van Murray mogen verwachten dan de tien touchdowns die hij liet optekenen in 2013.

Nieuw
DT Henry Melton, DE Jeremy Mincey, DT Terrell McClain, LB Will Herring, QB Brandon Weeden, T/G Zack Martin, DE DeMarcus Lawrence, LB Anthony Hitchens
Weg
DE/OLB DeMarcus Ware, DE/DT Jason Hatcher, WR Miles Austin, C Phil Costa, S Danny McCray

Prognose 2014
In de NFC East is het schier onmogelijk te voorspellen wie de winnaar wordt. Met de Eagles, Redskins, Giants en Cowboys staat de divisie bol van de onderlinge rivaliteiten en iedereen wint er dan ook dan zomaar van iedereen. Er komt dan ook zelden een wildcard uit de NFC East, simpelweg omdat de teams elkaar teveel pijn doen. Dit jaar zal het niet anders zijn. Enkel winst in de divisie is genoeg voor het naseizoen en de Cowboys komen daarvoor net te kort. Quarterback Tony Romo laat het net iets te vaak afweten op de momenten dat het er echt op aan komt en ondanks dat het verdedigend wel degelijk in elkaar steekt en er een prima aanval binnen de lijnen staat is het niet genoeg om het beste team in de divisie te zijn.
Coach Jason Garrett heeft nog nooit een winning season gecoached en zijn playcalling is af en toe wat merkwaardig, op zijn zachtst gezegd. Verder hebben de Boys weinig gerichte versterkingen binnen gehaald. Een sprong voorwaarts ten opzichte van voorgaande seizoenen ligt dus niet in de lijn der verwachting. Een schrale troost voor Cowboy-fans is misschien wel dat het team dat wel namens de NFC East in het naseizoen zal aantreden waarschijnlijk ook niet ver komt.

Player to watch
Eén van de spelers om echt in de gaten te houden Dallas Cowboys v New England Patriotsbij de Cowboys is quarterback Tony Romo. In bijna iedere wedstrijd van de Cowboys eist hij een hoofdrol op. Vaak in positieve zin, soms juist niet. Romo heeft een goede arm, is talentvol en er is eigenlijk geen pass die hij niet kan gooien. Maar hij kan ook op een hartverscheurende manier wedstrijden weggeven. Vers in het geheugen ligt nog wel de nederlaag vorig seizoen tegen de Green Bay Packers. Een ruime voorsprong van maar liefst 23 punten werd uit handen gegeven, mede omdat Romo in de laatste minuten van de wedstrijd twee intercepties gooide. Het is per wedstrijd, soms zelfs per kwart tijdens een wedstrijd afwachten of je good Romo of bad Romo te zien krijgt.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen