32 in 32: Cincinnati Bengals

Door

Baltimore Ravens v Cincinnati Bengals

De NFL-redactie van SportAmerika richt de blik op het nieuwe seizoen. Iedere dag belichten we een team in onze NFL Preview: 32 in 32, in volgorde van hun prestatie in 2013. Vandaag: de Cincinnati Bengals.

Bij de Cincinnati vragen ze zich al enkele jaren waar het mis gaat. Dit seizoen eindigde de  ploeg uit Cincinnati glansrijk op de eerste plaats in de AFC North en haalde voor de derde keer op rij de playoffs. De Bengals scoorden gemiddeld 26,9 punten per wedstrijd, wat ze hoog op de ranking van meest scorende offense zette. Maar als het reguliere seizoen is afgelopen, dan gaat het mis voor de ploeg van Marvin Lewis. Ook dit jaar bleek de Wild Card ronde een stap te ver te zijn voor de Bengals, die met 27-10 verloren van de San Diego Chargers.

Bengals Depth Chart

Het is tijd voor Andy Dalton om te laten zien wat hij allemaal in zijn mars heeft. Hij werd in 2011 binnengehaald als de nieuwe franchise quarterback, maar de Bengals zijn er nog altijd niet overtuigd om hem ook een franchise QB-waardig contract aan te bieden. Dalton, ook wel de Red Rifle genoemd, was in 2013 goed voor 4293 yards en 34 touchdowns. Sinds hij in 2011 de spelverdeler werd, draaien de Bengals steevast een winning season en komen ze terecht in de playoffs. Het grootste minpunt van Dalton is echter het vermogen om wedstrijden definitief te beslissen, net zoals Tony Romo dat heeft bij de Dallas Cowboys.

A.J. Green is het ultieme wapen voor quarterback Andy Dalton en de offense van Marvin Lewis. De wendbare Green groeide al snel uit tot de nummer één receiver voor Cincinnati, en scoorde met elf touchdowns opnieuw het meeste van alle Bengals. De 25-jarige wide receiver heeft naast snelheid en een goede set ‘handen’ ook nog de kwaliteiten om zich vrij te maken van zijn tegenstander, zelfs als hij in double of triple coverage staat.

De uitblinker in de defensie van Cincinnati was dit seizoen Vontaze Burfict. De 23-jarige linebacker heeft zich ontpopt van een jongen met een slechte werkhouding en een roekeloze speelstijl, tot een betrouwbaar lid van de Bengals’ front seven. Mede dankzij headcoach Marvin Lewis kwam Burfict als undrafted free agent binnen bij Cincinnati en stelde zijn coach niet teleur. Burfict speelde dit seizoen alle wedstrijden voor Cincinnati en maakte daarin 171 tackles.

Nieuw

Danieal Manning (Houston Texans), Jason Campbell (Cleveland Browns), Marshall Newhouse (Green Bay Packers), Darqueze Dennard (Draft, 1e ronde).

Weg

Michael Johnson (Tampa Bay Buccaneers), Anthony Collins (Tampa Bay Buccaneers), Brandon Ghee (San Diego Chargers).

De Bengals hebben zich dit jaar rustig gehouden op de transfermarkt en dat heeft alles te maken met het feit dat er komend seizoen verschillende contracten van key players, zoals Andy Dalton en Vontaze Burfict, af zullen lopen. Met de keuze voor cornerback Darqueze Dennard in de laatste versie van de NFL Draft hebben de Bengals een groeibriljant in huis gehaald.

Prognose 2014

De Cincinnati Bengals zullen ook komend seizoen opnieuw het kampioenschap in de AFC North op willen eisen, maar in deze sterke divisie met de Pittsburgh Steelers, de Baltimore Ravens en de Cleveland Browns wordt niks cadeau gedaan. De aanval van de Bengals, met onder andere A.J. Green, Mohammed Sanu, Jermaine Gresham en Giovani Bernard, is een talentvolle basis om te strijden om een kampioenschap in de AFC en ook in de defensie hebben de Bengals een paar kopstukken staan. Al met al heeft Coach Marvin Lewis alle wapens in handen om nu eens verder te komen dan de Wild Card ronde, maar vaak laten de Bengals het op het moment supreme afweten, om vervolgens afgetroefd te worden.

Player to Watch
A.J. Green

A.J. Green is de enige, echte spelmaker van de Cincinnati Bengals. Hij liet wel eens een balletje uit de handen
glippen, maar voor zijn touchdowns komen de mensen naar ‘The Jungle’. Ook dit jaar zal een groot deel van het aanvallende en scorende werk op de schouders van de Georgia-alumnus terecht komen, maar gelukkig is Green omringd door andere getalenteerde receivers, waardoor hij nog gevaarlijker kan zijn in de één-tegen-één situaties.

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Daan van Kooten 6 jaar ago

    Giovani Bernard gaat vlammen

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen