3-on-3: Magic, Knicks & Kobe

Door

In 3-on-3 geven wekelijks drie NBA-redacteuren antwoord op drie vragen omtrent een actueel onderwerp. Deze week: Magic, Knicks & Kobe.

1. Orlando Magic gaat de play-offs halen.

NdCvD: De Magic zijn aardig gestart door te winnen van de Nuggets en de Suns, twee teams die hun seizoen zeer stroef zijn begonnen. De Magic gaan natuurlijk geen 82 wedstrijden verliezen en zullen hier en daar echt wel overwinningen pakken, maar daarmee komen ze nog niet in de buurt van plek acht. Enigszins een verrassing is het spel van Reddick. Niet eens vanaf het eerste fluitsignaal binnen de lijnen komt Reddick tot meer dan achtttien punten en zes assists per wedstrijd. Ook de clowneske Big Baby Davis presteert goed met bijna 23 punten per wedstrijd en bijna tien boards. De Magic doen het boven verwachting maar ze blijven een uiterst matig team.

EG: Eerlijk is eerlijk, de Magic kenden een lekkere start en doen het zonder Howard beter dan ik had verwacht. Maar de nederlagen tegen de Bulls en de Timberwolves hebben laten zien dat ze kwaliteit te kort komen voor de play-offs. Het team van Vaughn profiteerde goed van de moeizame start van de Nuggets en won niet heel verrassend van de zwakke Suns, maar dat gaat ze niet naar de play-offs brengen. Ik zet de Magic nog steeds tussen plek 10 en 12 in het Oosten.

RW:  Nu Dwight Howard weg is bij de Magic hebben ze simpelweg niet meer genoeg kwaliteit om de play-offs te halen. Door het ‘Dwightmare drama’ zit de ploeg nu opgescheept met veel middelmatige spelers en ze zijn nu veel aan het verbouwen in het team. Dat gaat Orlando niet lukken.

2. New York Knicks steekt Miami Heat naar de kroon.

NdCvD: Miami zal met het beste record de NBA de play-offs ingaan. Defensief rammelt het nog bij de Heat wat ten koste gaat van hun transition offense.. Spoelstra krijgt de verdediging wel weer aan de praat waardoor in de aanval de schotpercentages omhoog zullen gaan. De Knicks mogen dan de Heat niet naar de kroon steken, de Celtics moeten wel oppassen dat ze niet met hoge snelheid worden ingehaald door de ploeg uit New York. Zonder Stat kan Melo doen wat hij wil, wat hem bijna 28 punten per wedstrijd oplevert.

EG: In het eerste rechtstreekse duel met de titelhouder waren de Knicks in ieder geval de baas. Ze staan nu als enige ongeslagen team trots aan kop van de Eastern Conference. Mooi om te zien dat alles samenvalt in New York. Als ze dit vasthouden dan neemt ‘Melo zijn team misschien wel op sleeptouw richting top drie. De Heat naar de kroon steken, zal ze echter niet lukken. Met James, Bosh, Wade en Allen is de eerste plek in het Oosten gewoon voor Miami.

RW:  De Knicks kunnen de Heat niet stoppen. Daar is een hele simpele reden voor: kwaliteit. De Knicks hebben een goed team met ‘Melo, Amare Stoudemire, Tyson Chandler en JR Smith. Maar de Heat hebben een beter team met LBJ, Dwade, Chris Bosh en Ray Allen. De Knicks kunnen de Heat een beetje pijn doen, een wedstrijdje in het reguliere seizoen winnen, maar ze kunnen Miami niet stoppen.

3. Kobe Bryant for MVP!

NdCvD: Kobe lijkt toch weer last van blessures te hebben. De kneuzing in zijn voet lijkt maar niet goed te genezen onder meer omdat Kobe van rust niets wil weten. The Black Mamba is blij wanneer zijn gezondheid op 90% zit, maar met 90% en 34 jaren oud is het bijzonder lastig om LeBron en Durant te verslaan. Daarnaast is het nog vroeg maar wat als Harden de Rockets de naar play-offs leidt met persoonlijke cijfers als 25 punten, zeven assists en vijf rebounds per wedstrijd? Er zijn dus een aantal kapers op de kust, waarbij ik LeBron de meeste kansen toedicht.

EG: Dat een speler als Bryant nog maar één MVP award in de kast heeft staan is eigenlijk ongelofelijk. Zijn talent verdient het om vaker dan eens als meest waardevol te worden bestempeld. Met Nash aan zijn zijde zou hij dit seizoen nog makkelijker tot scoren moeten kunnen komen. Toch gaat die tweede award aan zijn neus voorbij. En dat heeft niet eens zo veel te maken met zijn kwaliteiten, maar vooral omdat de Black Mamba veel minder speelminuten zal maken dan de twee voornaamste MVP kandidaten, James en Durant.

RW:  Kobe is aan één van zijn laatste seizoenen begonnen en de Lakers zijn nog niet op dreef (1-4). Kobe is een geweldige shooter, maar in mijn ogen is dit jaar de MVP Award voor Kevin Durant. De small forward van OKC is misschien wel de beste shooter van de NBA. Hij heeft ook nog een goede pass in huis( wat Kobe minder heeft). Kobe speelt prima maar zal geen tweede MVP toevoegen aan zijn prijzenkast.

Met dank aan Noël de Cocq van Delwijnen, Eva Gerritse en Raoul Willems.

Lees hier de 3-on-3 van vorige week: Rockets, Thunder & Harden.


Ook leuk om te lezen